Nieuws

Horeca let onvoldoende op leeftijd bij alcoholverstrekking

Sinds de verhoging van de leeftijdsgrens op het verstrekken van alcohol van 16 naar 18 jaar en de decentralisatie van de controlerende taak van de NVWA naar de gemeenten heeft handhaving van de leeftijdsgrens meer aandacht. Uit onderzoek blijkt dat de regionale verschillen in handhaving en aanpak van de gemeenten en de daarmee behaalde resultaten sterk verschilt.

Goed personeel loopt weg door slecht leiderschap

In de huidige markt is het steeds lastiger goed personeel te vinden, waardoor het belangrijker wordt de goede mensen die je al in huis hebt niet kwijt te raken. Om het personeelsverloop te minimaliseren is het zinvol om te weten waarom personeel vertrekt. Uit onderzoek blijkt dat een hoog personeelsverloop voor een groot deel ontstaat door slecht leiderschap!

Creatieve hitte oplossingen van Horeca Ondernemers

Het is al weken warm in Nederland. Waar gasten normaliter 'vechten' voor een plekje op het terras in de zon, zoeken zij nu verkoeling in de schaduw. Horeca ondernemers komen met creatieve oplossingen tegen de hitte.

BTW verhoging van 6% naar 9%

Het kabinet wil het lage BTW tarief verhogen van 6% naar 9%. Deze geplande verhoging geldt per 1 januari 2019. De definitieve beslissing wordt genomen op Prinsjesdag (18 september). De Tweede en Eerste Kamer moeten dan nog akkoord gaan met dit plan. Ondernemers hebben vanaf Prinsjesdag nog ruim 100 dagen de tijd om te anticiperen. Veel brochuremateriaal en overzichtsgidsen zijn op dat moment al gedrukt.

We moeten weer verliefd worden op werken in de Horeca

Er staan duizenden vacatures open in de horeca. Het personeelstekort was nog nooit zo groot: Begin 2018 had 1 op de 5 restaurants hier last van. Drie jaar geleden ging dit nog om 4%. „Dat heeft twee redenen”, vertelt sectorbestuurder FNV Horeca Edwin Vlek aan Metro. „Ten eerste komen er ontzettend veel horecabedrijven bij, ten tweede is werken in de horeca een stuk minder aantrekkelijk geworden.”

Horeca terrassen noodgedwongen dicht

Lang wachten, afgepoeierd worden met 'mijn collega komt zo bij u' en haast moeten bedelen om de rekening te mogen betalen. Terrassen zitten met het mooie weer overvol en horecabedrijven hebben moeite om het te bolwerken. Door het nijpende personeelstekort in de horeca betekent het aanhoudend goede weer stevig aanpoten voor de cafés en restaurants. Die komen soms met 'creatieve' oplossingen, zoals binnen óf via mobiele telefoon bestellen en direct laten afrekenen. Dit om te voorkomen dat de gast, die op een bomvol terras soms tevergeefs wacht op de bon, niet vertrekt zonder te betalen.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje