Nieuws

Online trainingen HSN Academy en praktijktrainingen gaan door!

Net als iedereen volgen wij de Coronamaatregelen op de voet. Hoewel er voorzichtig sprake is van versoepelingen zijn de meeste maatregelen opnieuw verlengd. Vanwege deze verlenging van de maatregelen kunnen veel van onze klassikale cursussen momenteel helaas geen doorgang vinden. Het goede nieuws is: alle HSN Online Video Trainingen, cursussen voor bedrijfsveiligheid én de praktijktrainingen gaan wél door!

NVWA gestart met controles allergeneninformatie

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) controleert sinds begin dit jaar intensief op het naleven van de allergenenregels in de horeca. Uit onderzoek dat de controledienst vorig jaar publiceerde, bleek dat lang niet alle ondernemers goed op de hoogte zijn van de regelgeving.

Hygiëneregels ook na corona zichtbaar in de horeca

Wie denkt dat ná corona hotels, restaurants en cafés de draad ‘gewoon’ weer oppakken, komt bedrogen uit. Zo zullen hygiëneregels in de horeca ook na de coronapandemie zichtbaar blijven. Dat verwacht algemeen directeur Dirk Beljaarts van KHN (Koninklijke Horeca Nederland). "De Horeca is op dat gebied al streng gereguleerd en heel veilig, maar het was vooral onzichtbaar voor de gast", zei hij laatst in een interview. "Dat wordt nu zichtbaar en is blijvend in het nieuwe normaal." Het virus gaat, naast zichtbare hygiëne, voor meer veranderingen zorgen in de horeca, voorspellen ook Hugo Broeders (Ontwerpstudio Hugo interieurvorming) en Joris Heijltjes (van Satelliet Meubelen). Zij doen 8 voorspellingen over hoe de horeca eruit gaat zien ná corona.

NVWA: Allergenen per 1 januari 2021 vast onderdeel van inspectielijst

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de laatste maanden van 2020 aangekondigd wat het Allergenen interventiebeleid wordt per 1 januari 2021. Alle private controlebureaus zijn per brief op de hoogte gebracht dat allergenen een vast onderdeel van de inspectielijsten worden.

NVWA start met controles Allergenenwet

De NVWA heeft vanaf het najaar 2020 gepland om actief toezicht in te regelen. Hierbij zal tijdens de reguliere inspecties worden nagegaan of bedrijven zich houden aan de wettelijke voorwaarden zoals beschreven in de Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen. Wordt hier niet voldaan, dan zal de inspecteur handhavend optreden.

NVWA maakt inspectieresultaten Horeca sneller openbaar

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) publiceert sinds 1 september de meest recente resultaten van alle Nederlandse horeca binnen twee weken. Daarmee kan iedereen gemakkelijk zien hoe het gesteld is met de hygiëne bij restaurants en cafés.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.