Nieuws

Horeca terrassen noodgedwongen dicht

Lang wachten, afgepoeierd worden met 'mijn collega komt zo bij u' en haast moeten bedelen om de rekening te mogen betalen. Terrassen zitten met het mooie weer overvol en horecabedrijven hebben moeite om het te bolwerken. Door het nijpende personeelstekort in de horeca betekent het aanhoudend goede weer stevig aanpoten voor de cafés en restaurants. Die komen soms met 'creatieve' oplossingen, zoals binnen óf via mobiele telefoon bestellen en direct laten afrekenen. Dit om te voorkomen dat de gast, die op een bomvol terras soms tevergeefs wacht op de bon, niet vertrekt zonder te betalen.

Kom naar de Leermeesterdag op 18 september 2018

Ben jij Leermeester in de Horeca en wil jij je graag blijven ontwikkelen? Kom dan naar de Leermeesterdag! Dinsdag 18 september 2018 vindt voor de tweede keer op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy de Leermeesterdag plaats. FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseren deze dag speciaal voor alle Leermeesters van Nederland! De dag staat in het teken van gave workshops en inspirerende sprekers. Uiteraard is HSN ook van de partij en verzorgen wij tijdens de Leermeesterdag de workshop 'De Kunst van het 'Nee-zeggen'. Schrijf je nu in, neem deel aan de Leermeesterdag en ontvang na afloop het SVH Certificaat van Deelname!

Blurring: Kamer wil borrel bij de kapper toestaan

De VVD wil voortaan toestaan dat de kapper een biertje serveert en de slijter een blokje kaas, en dat een restaurant zijn eigen olijfolie en koffiebonen aan de man brengt. Voor het mogelijk maken van deze nu nog verboden mengvormen tussen horeca en winkels...

Gevangenisstraf voor gast met horeca ontzegging

De rechter heeft een man uit Harderwijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van een maand. De man krijgt de straf onder meer voor het overtreden van de ontzegging om de horeca in Harderwijk te betreden. Dat meldt de gemeente Harderwijk begin mei in een persbericht.

Café Eigenaar Tiel schrapt taaleis

De café-eigenaar in Tiel die mensen weigerde die geen Nederlands spreken, heeft zijn huisreglement aangepast. Hij heeft de lijst met huisregels van de deur gehaald en verscheurd. De regel "Spreek en begrijp de Nederlandse taal" stond daarop als derde genoemd.

Leermeestertour: een kijkje in de keuken bij de beste Leerbedrijven in de Horeca

Met passie en vakmanschap brengen leermeesters het vak over op leerlingen. Dit levert een grote bijdrage aan gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen. Leermeesters zijn ontzettend belangrijk voor de horeca en daarom organiseren FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) een speciale gratis Leermeestertour.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje