Nieuws

Hogere subsidie leerbedrijven Horeca

Leerbedrijven in de sectoren horeca, recreatie en landbouw ontvangen de komende 5 schooljaren een hogere subsidie praktijkleren (BBL: Beroeps Begeleidende Leerweg). De standaardsubsidie is maximaal zo’n 2700 euro. Leerbedrijven die een beroep doen op de subsidie, zullen tussen de 500 en 600 euro meer ontvangen. Dit is het resultaat van intensieve lobby door KHN, RECRON en LTO.

Restaurant dicht na vondst honderden muizenpoepjes en maden in saté

Een restaurant in Rotterdam-Zuid is vorige maand met spoed gesloten vanwege ernstige muizenoverlast. Bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waren drie meldingen binnengekomen dat de hygiëne te wensen overliet. Na een controle bleek dat te kloppen. ‘De maden kropen uit de saté.’

Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 gestart

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is weer van start gegaan! Tot aan de Horecava 2020 loopt het traject om een opvolger te vinden voor Van der Valk Sassenheim, de winnaar 'Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019'. NIEUW: Deze keer is er voor het eerst ook een prijs voor de Beste Leermeester!

SafeFoodies: Veilig uiteten voor iedereen!

Omdat een nootje Stef z'n leven kan kosten, bedacht hij de app SafeFoodies. SafeFoodies is een Restaurant Reserverings App waar uitsluitend restaurants op vermeld worden die mensen met een allergie willen omarmen.

Vrouw dood na eten in sterrenrestaurant

De Spaanse autoriteiten onderzoeken de dood van een 46-jarige vrouw in Valencia. Ze had samen met haar man en zoon gegeten in het sterrenrestaurant RiFF toen ze ziek werd en overleed. Ook zijn 28 andere gasten ziek geworden na een bezoek aan het restaurant. Ze hadden allemaal het verrassingsmenu met daarin morieljes besteld.

Kom niet aan de kipsaté!

Minder vlees en meer groente, als het mooi gepresenteerd wordt lusten we alles! Restaurants en bedrijfskantines kunnen een rol spelen bij het verduurzamen van eetgewoonten. Een groenere bal gaat er zonder morren in, als die maar spannend en verleidelijk wordt gepresenteerd, blijkt uit recent onderzoek. Gewoon meer sla op een bord werkt niet en de kipsaté is heilig.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.