Zorghoreca

Alcoholverstrekking aan bewoners en gasten in Zorghoreca

Op het moment dat een zorgorganisatie in een openbaar toegankelijke horecagelegenheid alcohol verstrekt aan haar bewoners en/of gasten, dan is zij verplicht om voor de betreffende locatie (bistro, gasterij, restaurant, etc.) een alcoholvergunning aan te vragen bij de gemeente.

Wist je dat: 

 

Voedselveiligheid in Zorghoreca

Sinds 1 mei 2023 is de nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie 2023 beschikbaar. Deze hygiënecode is geschreven voor verschillende soorten zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, woonzorgcentra, gehandicaptenzorg en kleinschalige woonvormen, en binnen Defensie. Het is voor een zorginstelling niet verplicht om deze Hygiënecode te gebruiken, maar het is wel een advies. Gebruikt u binnen uw zorgorganisatie de Hygiënecode niet? Dan moet u zelf een HACCP-plan opstellen en hierbij hoort ook een uitgebreide risicoanalyse.

Wist je dat: 

 

Allergeneninformatie in Zorghoreca

Uw zorgorganisatie is op basis van de Europese regelgeving verplicht om uw bewoners en gasten van uw zorghoreca te informeren over de volgende 14 allergenen: glutenbevattende granen, ei, vis, pinda, noten, soja, melk, inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. Bij voorverpakte producten moet de allergeneninformatie op het etiket staan. Bij onverpakte producten moet u de informatie op een andere manier aan de consument verstrekken.

Wist je dat: 

HSN: Dé opleider voor Zorghoreca

Horeca Stichting Nederland (HSN) is hét opleidingsinstituut voor de Nederlandse Horeca. Onze cursussen, die we zowel in het Nederlands als in het Engels verzorgen, sluiten perfect aan op de werkpraktijk van horecabedrijven en zorghoreca. We noteren ieder jaar met trots de hoogste slagingspercentages en scoren op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot een klanttevredenheid van 4,9 sterren.

Specifiek de zorginstellingen die we bedienen vertellen ons tevreden te zijn over:

 

Bent u ook geïnteresseerd in één van onze opleidingen of wilt u graag vrijblijvend op maat advies voor uw zorgorganisatie? U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen met onze InCompany afdeling via 076 - 5233661 of incompany@hsn.nl om de mogelijkheden te bespreken. We zijn u graag van dienst!


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.