SVH - Stichting Vakbekwaamheid Horeca

SVH Stichting Vakbekwaamheid HorecaSVH staat voor Stichting Vakbekwaamheid Horeca en is gevestigd in Zoetermeer. Deze organisatie heeft als kerndoel om de vakbekwaamheid in de horeca te vergroten. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen ze bij aan vernieuwing en vergroten zij de vakbekwaamheid in de branche. 

SVH staat achter de Nederlandse Horeca

Voor een gezonde en goed renderende horecabranche is vakbekwaamheid cruciaal. Vakbekwame medewerkers zorgen voor een goede en onbezorgde gastervaring, betere producten en diensten en meer rendement. SVH zet zich in voor het vergroten van deze vakbekwaamheid en bewaakt de kwaliteitseisen van de branche. Dit doen zij samen met het bedrijfsleven, brancheorganisaties (zoals bijvoorbeeld KHN), beroepsgilden en het onderwijs. De diensten van SVH vallen onder 4 pijlers: 

SVH examens

SVH biedt examens aan op elk niveau. Denk aan SVH Keukenassistent, SVH Bedieningsassistent, SVH Sociale Hygiëne en SVH Leermeester. Om leerlingen en horecamedewerkers daar goed op voor te bereiden, ontwikkelt SVH leermiddelen; van vakboeken, films en apps tot complete leerlijnen voor het MBO. 

SVH Meestertitels

SVH beheert, namens de horecabranche, de 6 SVH Meestertitels: 

Expertisecentrum

De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Horeca. Als expertisecentrum zet SVH zich actief in om het image van de horecabranche te versterken en de aansluiting tussen bedrijven en het onderwijs te verbeteren. Dit doen ze bijvoorbeeld met voorlichting, brancheonderzoeken, de SVH Horeca Road Show en het Horecavakpunt. SVH is de autoriteit voor iedereen die werkt, leert en opleidt in de Horeca en alle branches waar Hospitality van belang is. 
 

SVH erkende opleidingen

Als autoriteit in de Horecabranche erkent SVH opleiders. De opleiders die erkend worden door SVH voldoen aan de door de branche vastgestelde criteria die gericht zijn op het waarborgen van de kwaliteit van de opleider en het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenafhandeling. 

De SVH erkenningsregeling is met ingang van 2016 volledig vernieuwd en aangepast aan de eisen zoals die nu door de branche zijn vastgesteld. Zo vindt er nu ook een inhoudelijk toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door de opleider ingediende documenten, een audit op de locatie van de opleider en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktijk van de opleiding overeenstemmen. Na een toegekende erkenning zal nog minimaal een keer per looptijd een mystery visit worden uitgevoerd. De erkenning van een horecaopleiding geldt voor drie jaar. 
 

HSN = SVH erkend

Horeca Stichting Nederland is door SVH erkend voor onderstaande opleidingen: 


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.