Nieuws

SVH: 'Medewerkers hebben juiste skills nodig'

Nu de horeca weer open is, is er niet alleen dringend behoefte aan extra handjes op de werkvloer, maar vooral aan medewerkers met de juiste ‘skills’ en het juiste niveau. SVH stelt alles in het werk om die mensen (terug) de horeca in te krijgen. En ze daar te houden. Directeur Ricardo Eshuis vertelt op welke manier SVH dat doet.

Wijzigingen Sociale Hygiëne op basis van nieuwe Alcoholwet

Sinds 1 juli 2021 is de Drank- en Horecawet vervangen door de Alcoholwet. Voor Sociale Hygiëne heeft dat in eerste instantie maar beperkte gevolgen. Op hoofdlijnen is duidelijk wat er gaat veranderen qua regels. Daar zoomt SVH op in en zij vertellen wat de gevolgen zijn voor Sociale Hygiëne, het Register en het examen en de leermiddelen.

Horeca open vanaf 5 juni 2021!

Tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei 2021 heeft het demissionaire kabinet bekend gemaakt dat restaurants en cafés weer open mogen vanaf zaterdag 5 juni 2021! De Coronaregels die hierbij gesteld zijn en waar je aan moet voldoen vind je hier.

Vanaf 5 juni starten alle klassikale cursussen weer! 

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen mogen wij vanaf 5 juni weer klassikale trainingen geven. Om ervoor te zorgen dat je samen met je medecursisten op een veilige en verantwoorde manier de cursus kunt volgen, houden wij ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom hebben we diverse maatregelen getroffen en een Coronaprotocol opgesteld, zodat we weer veilig kunnen trainen.

Nieuwe alcoholwet vanaf 1 juli 2021

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Deze wet vervangt de huidige Drank- en Horecawet. Niet alleen wordt hiermee een naamswijziging doorgevoerd, maar ook zijn er een aantal relevante wijzigingen voor zowel verkopers van alcohol als voor consumenten. In dit artikel vind je de belangrijkste wijzigingen.

Terras regels horeca vanaf 28 april 2021

Vanaf woensdag 28 april mogen de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open. Er gelden wel voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn lees je hier.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje