Menukaarthandboek 'Boost je menukaart' gelanceerd

Horeca-experts Petra Venekamp en Bianca Roemaat hebben onlangs het boek 'Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee' uitgebracht. Hierin laten ze zien hoe je als horecaondernemer meer geld verdient met je menukaart en hoe je gasten een betere beleving biedt.

“Het maken en samenstellen van de menukaart is voor veel horecaondernemers vooral een culinaire vingeroefening geworden. Dat vinden we jammer: verdiep je eens in HOE en WAAR je gerechten, wijnen en prijzen op de kaart zet”, adviseren horecajournalist Bianca Roemaat van Roux Communicatie en horeca-adviseur Petra Venekamp van Concreet Advies.

‘Menukaart is een ideaal verkoop-, communicatie- en marketingmiddel’

Door extra aandacht te geven aan de opmaak, gerechtomschrijvingen, duidelijk en smakelijk taalgebruik, pricing, menu-engineering en door gebruik te maken van de psychologie achter de menukaart, kun je als horecaondernemer je kaart optimaliseren. Zo kun je meer geld verdienen en je gast een betere beleving geven. 

Tips, inspiratie en checklisten

Onder het motto Boost je menukaart! geven de twee horeca-experts in hun eerste gezamenlijke boek voor elke kaart een idee. Dit waardevolle boek bestaat uit 120 pagina's met direct toepasbare tips, inspiratie, checklisten en concrete ideeën voor acties, teksten en verschillende kaarten en is een must have voor iedere horecaonderneming! Terwijl Roemaat ingaat op de communicatie-kant van de menukaart, belicht Venekamp vooral de bedrijfseconomische aspecten. 

Tips uit 'Boost je menukaart'

Eerste Nederlandse inspiratiehandboek

De werkervaring van de horecajournalist en -adviseur vormen daarbij de voedingsbron. Daarnaast hebben de auteurs gebruik gemaakt van de resultaten van verschillende onderzoeken op het gebied van menukaarten. “Dit is het eerste Nederlandse inspiratiehandboek voor makers van menukaarten. We hopen hiermee niet alleen ondernemers maar ook leerlingen in het horecaonderwijs te helpen bij het samenstellen van menukaarten.”

Online verkrijgbaar 

Het boek 'Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee' is online verkrijgbaar via de webshop van Stoere Ideeën en de websites van beide auteurs voor slechts €14,95 (inclusief btw en exclusief verzendkosten). 

Bestel direct

Bekijk inhoudsopgave
 

Workshops en advies

Het idee voor het boek Boost je menukaart! komt voort uit de gezamenlijke passie van beide auteurs voor uit eten gaan en hun beroepsmatige interesse in menukaarten. Sinds 2018 geven Roemaat en Venekamp workshops en lezingen Boost je menukaart! en adviseren ze ondernemers bij het samenstellen van menukaarten. Sinds 2017 werken ze samen onder de noemer Boost je omzet!

Over de auteurs

Bianca Roemaat is food- en horecajournalist, tekstschrijver en eigenaar van Roux Communicatie. In 2019 heeft ze Wat maak je me nu?! Inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel uitgebracht. Petra Venekamp is eigenaar van horeca adviesbureau ConcreetAdvies. Zij is auteur van drie horecaboekjes: Oesters, ham & koekjes. Water, koffiebonen & melk en Gasten, klanten & vreemde kostgangers.

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.