Nieuws

Hygiëneregels ook na corona zichtbaar in de horeca

Wie denkt dat ná corona hotels, restaurants en cafés de draad ‘gewoon’ weer oppakken, komt bedrogen uit. Zo zullen hygiëneregels in de horeca ook na de coronapandemie zichtbaar blijven. Dat verwacht algemeen directeur Dirk Beljaarts van KHN (Koninklijke Horeca Nederland). "De Horeca is op dat gebied al streng gereguleerd en heel veilig, maar het was vooral onzichtbaar voor de gast", zei hij laatst in een interview. "Dat wordt nu zichtbaar en is blijvend in het nieuwe normaal." Het virus gaat, naast zichtbare hygiëne, voor meer veranderingen zorgen in de horeca, voorspellen ook Hugo Broeders (Ontwerpstudio Hugo interieurvorming) en Joris Heijltjes (van Satelliet Meubelen). Zij doen 8 voorspellingen over hoe de horeca eruit gaat zien ná corona.

NVWA: Allergenen per 1 januari 2021 vast onderdeel van inspectielijst

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de laatste maanden van 2020 aangekondigd wat het Allergenen interventiebeleid wordt per 1 januari 2021. Alle private controlebureaus zijn per brief op de hoogte gebracht dat allergenen een vast onderdeel van de inspectielijsten worden.

NVWA start met controles Allergenenwet

De NVWA heeft vanaf het najaar 2020 gepland om actief toezicht in te regelen. Hierbij zal tijdens de reguliere inspecties worden nagegaan of bedrijven zich houden aan de wettelijke voorwaarden zoals beschreven in de Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen. Wordt hier niet voldaan, dan zal de inspecteur handhavend optreden.

NVWA maakt inspectieresultaten Horeca sneller openbaar

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) publiceert sinds 1 september de meest recente resultaten van alle Nederlandse horeca binnen twee weken. Daarmee kan iedereen gemakkelijk zien hoe het gesteld is met de hygiëne bij restaurants en cafés.

Coronaregels Horeca

De coronaregels voor de horeca zijn al een aantal keer gewijzigd. Lees hier de laatste update met regels die sinds 10 augustus 2020 van kracht zijn.

SBB: tekort aan stages en leerbanen in de gastvrijheidsbranche

Mbo-scholen verwachten in totaal een tekort van 21.000 stages en leerbanen voor het schooljaar 2020-2021. Voor het marktsegment 'Gastvrijheid' wordt een tekort verwacht van 1001 (279 leerbanen en 722 stages).

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.