Nieuws

NVWA maakt inspectieresultaten Horeca sneller openbaar

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) publiceert sinds 1 september de meest recente resultaten van alle Nederlandse horeca binnen twee weken. Daarmee kan iedereen gemakkelijk zien hoe het gesteld is met de hygiëne bij restaurants en cafés.

Coronaregels Horeca

De coronaregels voor de horeca zijn al een aantal keer gewijzigd. Lees hier de laatste update met regels die sinds 10 augustus 2020 van kracht zijn.

SBB: tekort aan stages en leerbanen in de gastvrijheidsbranche

Mbo-scholen verwachten in totaal een tekort van 21.000 stages en leerbanen voor het schooljaar 2020-2021. Voor het marktsegment 'Gastvrijheid' wordt een tekort verwacht van 1001 (279 leerbanen en 722 stages).

NOW 2.0: bied je medewerkers scholing aan

Sinds 6 juli is de opvolger van de NOW regeling van kracht: de NOW 2.0. Voor veel horecaondernemingen is deze noodmaatregel van levensbelang. De NOW regeling voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven. Ben je werkgever en maak je gebruik van de NOW 2.0 regeling? Dan heb je een inspanningsverplichting om je medewerkers bij- of om te scholen. Horeca Stichting Nederland (HSN) biedt hierin uitkomst voor de horecabranche.

Vanaf 1 juni starten onze klassikale cursussen weer! 

Een versoepeling van de coronamaatregelen betekent dat we weer mogen trainen. Maar je kunt je voorstellen dat de nieuwe richtlijnen van het RIVM van grote invloed zijn op de manier waarop wij onze trainingen geven. Daarom hebben we diverse maatregelen getroffen en een Coronaprotocol opgesteld, zodat we weer veilig kunnen trainen.

HSN lanceert online Spoedcursus Sociale Hygiëne

Horeca Stichting Nederland (HSN) brengt haar Spoedcursus Sociale Hygiëne volledig op video uit met haar nieuwe E-Training. Vorige week kondigde SVH al aan de examens weer te hervatten vanwege de grote behoefte aan gediplomeerden na de Coronacrisis.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje