Allergenen Cursus

1 dag (10:00-16:00 uur)
4 x per jaar
31 locaties
Allergenen Toets
Allergenen Certificaat
9,8 (4100+ reviews)
395,- All-in & BTW-vrij

Allergenen Cursus

Alle kennis van de Allergenenwet in 1 dag!

Wil jij gasten gastvrij en goed kunnen informeren op het gebied van allergenen en allergische reacties voorkomen? Ben je op zoek naar een cursus waarin je in 1 dag alles over de Allergenenwet leert? Volg dan deze Allergenen Cursus! 

Allergenen Cursus

Sinds 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht allergenen informatie te geven aan gasten. Iedere organisatie die eet- en drinkwaren bereidt en/of verkoopt is verplicht om deze allergenen informatie beschikbaar te hebben. Tijdens deze 1-daagse cursus, van 10.00 uur tot 15.15 uur, leer je de verplichte Allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je gasten goed kunt informeren. Na het volgen van deze cursus beschik je over alle verplichte kennis van allergenen en de Allergenenwet.

Allergenen Certificaat

Aansluitend op de cursus vindt de Allergenen toets plaats, van 15:15 uur tot 16:00 uur. De toets bestaat uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C,). Wanneer je minimaal 18 vragen goed beantwoord hebt, ben je geslaagd voor de toets. De antwoorden worden op locatie nagekeken en bij een voldoende resultaat ontvang je van de trainer direct het Allergenen Certificaat!

Wat zijn allergenen? 

Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. De allergische reactie treedt op na het eten van allergenen waar mensen allergisch voor zijn. De Europese Unie heeft bepaald dat organisaties informatie moeten kunnen verstrekken aan gasten over de aanwezigheid van de 14 verplichte allergenen in onverpakte producten. Dat mag schriftelijk, mondeling of digitaal. Om gasten goed te kunnen adviseren en informeren is het belangrijk dat je kennis hebt over allergenen. 

Voor wie is de Allergenen Cursus? 

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecagelegenheden en cateringbedrijven. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers van overige organisaties waar eet- en drinkwaren onverpakt worden verkocht zoals: sportkantines, verenigingen, gemeenschapshuizen, bedrijfskantines of instellingen.

Toelatingseisen? 

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. 

Cursusonderwerpen
  • Wat houdt de Allergenenwet in? 
  • Verschil voedselallergie en voedselintolerantie
  • 14 wettelijk verplichte allergenen 
  • In welke producten zitten allergenen?
  • Samenstellen van allergenenlijst
  • Ingrediënten, receptuur en etikettering
  • Allergenen informatie communiceren naar gasten
Kortom...

Wil je gasten goed kunnen informeren op het gebied van allergenen en allergische reacties van gasten voorkomen? Schrijf je dan nu in voor de Allergenen Cursus! 

Direct inschrijven

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.