Duidelijkheid omtrent Register Sociale Hygiëne

Onlangs kwam het Register Sociale Hygiëne in het nieuws. Wie een Diploma Sociale Hygiëne bezit, zou het diploma opnieuw moeten laten inschrijven in het Register anders zou deze komen te vervallen. Op Facebook werd het bericht meer dan 2000 keer gedeeld en stroomden de vragen binnen bij HSN. SVH, die het Register beheert, meldt nu dat dit niet klopt en geeft uitleg.

(Oude) Vakdiploma's Horeca

Ricardo Eshuis, directeur van SVH, laat weten: "Het gaat niet om het diploma Sociale Hygiëne, maar om bepaalde oude (vak)diploma's die vroeger wél geldig waren om een Drank- en Horecawetvergunning te bemachtigen. Echter zijn de eisen die worden gesteld aan deze bewijsstukken vanuit de staatssecretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangescherpt en zijn deze diploma's nu niet meer voldoende voor deze vergunning. Mocht je dus in het bezit zijn van een van deze bewijsstukken kun je opnieuw een aanvraag doen om bijgeschreven te worden in het Register Sociale Hygiëne."

Bekijk hier het voorlopig overzicht van bewijsstukken die tot 1 mei 2018 recht geven op een SVH Diploma Sociale Hygiëne.

Diploma Sociale Hygiëne behaald bij HSN, wat nu?

Heb je je SVH Diploma Sociale Hygiëne behaald bij HSN (of vóór 2016 je SVH Verklaring Sociale Hygiëne), dan sta je al automatisch in het Register Sociale Hygiëne. HSN adviseert al haar (oud) cursisten even te controleren of ze ook daadwerkelijk in het Register bijgeschreven staan. Sta je in het Register Sociale Hygiëne, dan hoef je niets te doen!

 

Sta je niet in het Register?

Neem dan contact op met SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). SVH beheert het Register en is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 088 - 050 15 00 of per email via info@svh.nl

Register Sociale Hygiene


Let op: wanneer je gaat controleren of je in het Register Sociale Hygiëne staat, moeten alle velden precies ingevuld worden zoals op je SVH Sociale Hygiëne Diploma/Verklaring!

Bron: www.svh.nl

 

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje