Nieuws

Register Sociale Hygiëne

Vanaf 1 juli 2023 wordt het examenregister van de LEC-SVH vervangen door een nieuw Register Sociale Hygiëne wat door de overheid beheerd gaat worden. Inschrijving in dit nieuwe Register is, in tegenstelling tot het huidige Register, niet meer kosteloos.

NVWA: 60% horecazaken informeert gasten verkeerd over allergenen

Meer dan de helft van de restaurants, winkeliers en cafetaria’s vermeldt niet goed of hun gerechten allergenen bevatten. Daardoor kunnen mensen met een voedselallergie gevaar lopen, zegt van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar aanleiding van eigen onderzoek.

17 Foodtrends 2023

Elk jaar schijnt trendvoorspeller Vincent van Dijk zijn licht op de food trends van het aankomende jaar. Welke trends en ontwikkelingen gaan de komende jaren bepalen? Favorflav vroeg Vincent wat we in 2023 zoal kunnen verwachten, op en naast het bord. Zijn antwoord: een heuse voedselrevolutie. ‘We gaan de voedselproductie flink veranderen en ook ons eigen eet- en drinkgedrag gaat grondig op de schop. Alles wordt minder, beter, transparanter, puurder, gezonder en vooral smakelijker.’

Gast overleden door één slokje Piña Colada

Een 18 jarige student die op het punt stond om te gaan studeren aan de universiteit van Cambridge, stierf na het drinken van een Piña Colada terwijl hij op vakantie was. Doodsoorzaak..... een verwisseling van ingrediënten in de cocktail door de bartender.

591 boetes uitgedeeld vanwege niet vermelden allergenen

De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten en gasten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedrijven op naleving van de regels voor het verstrekken van allergeneninformatie. 63% van de gecontroleerde bedrijven voldeed niet aan de Allergenen Wetgeving.

NVWA voert weer strenge controles uit

Nu alle horecabedrijven weer geopend zijn ziet KHN dat allerlei overheidsdiensten ook weer frequenter controles uitoefenen. Zorg er daarom voor dat je alle voorschriften uit de Hygiënecode voor de Horeca op orde hebt!

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.