Horeca open vanaf 5 juni 2021!

Tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei 2021 heeft het demissionaire kabinet bekend gemaakt dat restaurants en cafés weer open mogen vanaf zaterdag 5 juni 2021! De Coronaregels die hierbij gesteld zijn en waar je aan moet voldoen vind je hier.

Coronaregels voor de Horeca 

Welke regels gelden er voor de Horeca? 
Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open vanaf 5 juni 2021. Ook coffeeshops en sportkantines mogen weer open. Er gelden wel een aantal voorwaarden: 
 

 

 

Afhalen en bezorgen 

Tussen 01.00 en 06.00 uur zijn eet- en drinkgelegenheden gesloten voor afhalen en bezorgen. Afhalen bij coffeeshops is na 22.00 uur niet toegestaan. 

Terrassen buiten 

De openingstijden van terrassen buiten worden verruimd. De terrassen mogen open van 06.00 uur tot 22.00 uur. De voorwaarden voor terrassen buiten blijven gelden. Zo mogen er maximaal 50 personen per terras aanwezig zijn. 

Alcoholverkoop 

Tussen 22.00 uur en 06.00 uur mogen geen alcoholische dranken verkocht worden. Eerder ging dit verbod in om 20.00 uur.

Zelftesten

Het personeel in de horecasector wordt geadviseerd om twee keer week een zelftest af te nemen. Hierover worden afspraken met de sector uitgewerkt. 

Testbewijzen

Met testbewijzen is er voor horecabedrijven meer mogelijk. In locaties waar geen doorstroom plaatsvindt zijn er met testbewijzen meer dan 50 mensen per ruimte toegestaan. Met testbewijzen mogen deze locaties net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak passen onder voorwaarde dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit.

 

 

 

Bron: Rijksoverheid.nl 

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.