Terras regels horeca vanaf 28 april 2021

Vanaf woensdag 28 april mogen de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open. Er gelden wel voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn lees je hier.

De buitenterrassen mogen vanaf 28 april 2021 eindelijk weer open, onder voorwaarden. Het is helaas nog niet wat velen gehoopt hadden, maar laten we het positief bekijken: het is een eerste stap! Wel zul je (nog) aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. 

Voorwaarden buitenterrassen per 28 april: 

SVH Diploma Sociale Hygiëne
Heb je (nog) voldoende medewerkers die in het bezit zijn van het SVH Diploma Sociale Hygiëne? Laat medewerkers snel het SVH Diploma behalen met de Sociale Hygiëne Video Training! Leren in eigen tijd en alleen voor het SVH examen naar één van de Computerlocaties. 


Meer informatie

Verplichte reservering

Reserveren is verplicht en kan telefonisch, digitaal of aan de deur worden gedaan. Er geldt geen minimale tijd tussen reserveren en het terras bezoeken. Er is een verplichte reservering ('wait to be seated') om drukte rondom horecagelegenheden te voorkomen. Op deze manier is het bezoeken van buitenterrassen beter in goede banen te leiden. Een oploop van wachtende bezoekers kan de kans op onderlinge besmetting vergroten.

Soorten terrassen die open gaan

Het gaat over terrassen in de buitenlucht, waarbij de bovenkant open is of het terras aan 3 kanten open is. Het kan ook een buitenterras zijn op bijvoorbeeld een boot die stilligt aan de kade met een horecafunctie. Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines zijn uitgesloten. Buitenterrassen van locaties die nog gesloten zijn, zoals pretparken, rondvaartboten of dierenparken, blijven gesloten.

Buitenterrassen van sportkantines

Sportkantines zijn open voor het afhalen van eten en drinken, het terras van sportkantines is gesloten. Dit heeft te maken met het verbod op publiek bij sportwedstrijden. Ook de kleedkamers zijn gesloten. Terrassen bij bedrijfskantines mogen open zijn. (Vervalt vanaf 5 juni 2021)

Sluitingstijd buitenterrassen

Op dit moment laat het epidemiologische beeld voorzichtig de eerste versoepelingen toe. Door de sluitingstijd van 18.00 uur worden de risico’s op besmettingen beperkt en kan er worden bekeken wat het effect is van de opening van terrassen. Bij een voortzetting van het gunstige beeld zijn verdere versoepelingen mogelijk. (Vanaf 5 juni 2021 mogen terrassen open zijn tot 22.00 uur) 

Groot huishouden en kinderen

Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (Vanaf 5 juni 2021 maximaal 4 personen). Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Als het personen uit hetzelfde huishouden zijn mogen zij met meer mensen aan tafel zitten, op minder dan 1,5 meter afstand. Het is niet toegestaan om met tafels te schuiven.

Feesten op terras

Feesten en bruiloften op terrassen zijn niet mogelijk. De ondernemer zal hier op toezien. Tafels mogen niet aan elkaar worden geschoven en het is verplicht om aan een tafel te zitten.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.