The Offline Club: 'De digitale detox hang out'

Steeds meer mensen zijn verslaafd aan hun telefoon. Schermtijden rijzen de pan uit en dagelijks raken er talloze minuten verloren doordat ze scrollend worden doorgebracht. Tegelijkertijd stijgt het verlangen naar offline contact en échte verbindingen. Daarom is er sinds kort 'The Offline Club'. Een 'digitale detox hang out' waar je kunt relaxen en terecht kunt voor échte verbinding

Telefoon verslaafd

Je neemt je telefoon mee naar de wc, checkt snel nog even je appjes in de rij voor de kassa en gaat niet naar buiten voordat je de weer-app hebt gecheckt. We zijn geneigd om continue naar onze telefoon te grijpen en dat gebeurt vaak automatisch.

Maar overmatig gebruik van je smartphone heeft negatieve gevolgen voor je concentratie. Daarnaast kan het zorgen voor slaapproblemen (vooral als je ‘s avonds op je telefoon zit), stress (door het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn), depressieve gevoelens en oogklachten.

Tijd voor jezelf en elkaar

“Twee uur per dag op je telefoon is al problematisch”, aldus psycholoog Chris van Balen. En uit een onderzoek van EenVandaag blijkt dat 33 procent van de jongeren zichzelf verslaafd vindt aan de smartphone.

Daarom willen steeds meer mensen hun smartphonegebruik minderen. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een digital detox; een periode helemaal zonder telefoon. Om die reden hebben de organisatoren van Het Leesweekend The Offline Club opgericht. Een event waarbij je je telefoon inlevert, zodat er maximaal tijd is voor jezelf en elkaar.

Populair concept

Het project werd door onder andere Ilya Kneppelhout opgezet. Hij probeerde samen met een vriend om het een weekend zonder telefoon vol te houden. Dát lukte, en zo ontstond het idee om dit met een groter publiek te doen. Ze organiseerden al retraites, maar wilden met The Offline Club het toegankelijk maken om te 'detoxen' van hun telefoons. 

In Café Brecht was vorige week zondag hun tweede editie, die volledig uitverkocht was. Het café was gevuld met mensen die aan het lezen, breien of tekenen waren. Daarnaast waren er ook momenten om de andere bezoekers te leren kennen.

Bekijk hier een impressie:

 

Deelnemen? 

Lijkt het je leuk om een keer deel te nemen aan 'The Offline Club'? De komende weken staan al weer verschillende events gepland. Boek je ticket snel want de vraag is groot en verschillende events zijn alweer uitverkocht!

Events The Offline Club

 

Bron: AT5.nl

Vorige
Overzicht

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.