Horecatips

Nieuw: SVH E-learning Zoutbewust koken

Zout is een belangrijk onderwerp binnen de horeca. De horeca is zich steeds meer bewust dat koken met minder zout ook lekker kan zijn en gezondheidsvoordelen voor de gasten kan opleveren. De Nierstichting en SVH hebben daarom samen een e-learning ontwikkeld voor de horeca: Zoutbewust koken.

Voordelen van leerlingen opleiden

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar! De continuïteit van iedere branche staat of valt met de instroom van jonge vakmensen. In het MBO (middelbaar beroepsonderwijs), dat hen klaarstoomt voor een loopbaan in de horeca, spelen stages een belangrijke rol. Om deze stages tot een succes te maken zijn voldoende én goede leerbedrijven nodig. Goede leerbedrijven zijn bedrijven waar leerlingen professioneel begeleid worden door een inspirerende Leermeester en waar zij een goed beeld krijgen van wat er van hen wordt verwacht.

Top 10 tips om leerlingen te motiveren

Hoe motiveer je leerlingen om actief mee te doen? Een bekend vraagstuk voor veel Leermeesters. In de praktijk begint motivatie bij het creëren van zelfvertrouwen. Vaak denken ongemotiveerde leerlingen dat het aanleren van een nieuwe taak te moeilijk is. Ze zitten in een neerwaartse spiraal en zetten zich steeds meer af tegen het leren van nieuwe taken. Hoe kun je dit gedrag stoppen? Lees hier de top 10 tips.

Praktisch boek over personeelswerving

Horeca-expert Petra Venekamp (ConcreetAdvies) heeft onlangs haar nieuwste boek 'Vinden, binden & boeien van medewerkers', 51 tips voor personeelsbeleid in de horeca, zorg en retail uitgebracht. Daarin laat ze zien aan welke verschillende knoppen je als leidinggevende kunt draaien om je personeelsbeleid te optimaliseren.

Tips om ook succesvol te zijn ná de feestdagen

De periode na Kerst en Oud & Nieuw, soms zelfs wel tot Valentijn, kunnen rustigere tijden zijn voor restaurants, brasseries en bistro’s. Tegelijkertijd is het de meest geschikte periode om je marketingstrategie voor de rest van het jaar op te stellen. Hierbij tips hoe je die ‘kalme’ periode na de piek van de feestdagen volledig kunt benutten. En wat je kunt doen om succesvol te blijven.

HACCP: 5-secondenregel

Je hebt vast wel eens gehoord van de 5-secondenregel: als je eten dat op de grond is gevallen binnen vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Maar klopt dat wel? Twee microbiologen geven het antwoord.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.