Horecatips

Verslag: een dagje mee met de horeca-inspectie van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en waar let de inspecteur nu eigenlijk op? Thijs Jacobs kreeg de kans om een controle mee te maken en mocht een middag mee met NVWA inspecteur Rob de Groot.

Leermeesterdag 2019

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam (23 t/m 25 september 2019) organiseert SVH samen met FNV Horeca voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag. Een dag die je als leermeester echt niet wilt missen, want je steekt ontzettend veel op over je vakgebied én je wisselt ervaringen en ideeën uit met andere leermeesters. En HSN is er natuurlijk weer bij!

Personeelstekort? Word erkend Leerbedrijf!

Veel horecaondernemers hebben moeite met het vinden en behouden van goede medewerkers. Het aantal horecagelegenheden in Nederland neemt toe en door het tekort aan medewerkers worden de vaste medewerkers extra belast. Eén van de mogelijkheden om aan nieuwe medewerkers te komen is het opleiden van leerlingen. Word daarom erkend Leerbedrijf in de Horeca!

Hilarisch: Dunglish in de Horeca

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders de beste non-native English speakers zijn! Dit betekent dat wij Nederlanders de Engelse taal het best beheersen, in vergelijking met andere landen waar het niet de moedertaal is. Toch gaat het niet altijd even goed met onze Engelse teksten... ook niet in de Horeca..... en dat leidt tot hilarische uitspraken!

Tips om je medewerkers aan te spreken op gedrag

Aanspreken op gedrag hoort ook bij je leidinggevende rol. Daar kun je niet op zitten te wachten, maar doe je niks als iemand zich niet gedraagt zoals je zou willen, dan ontstaat er op een gegeven moment een vervelende situatie. Beter voorkomen dan genezen dus! Lees hier 3 tips.

Vergroot je omzet met kleinere porties

Uit onderzoek van KHN blijkt dat 55% van de horecaondernemers zijn of haar gasten een keuze biedt in portiegrootte. Een goede ontwikkeling, want het voorkomt voedselverspilling en gaat overgewicht tegen. Daarom vind je hier tips voor kleinere porties!

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.