Horecatips

Aapmanagement: Valkuil van veel ondernemers en leidinggevenden

Eén van de meest voorkomende valkuilen voor leidinggevenden is het wegnemen van problemen of het ontlasten van hun medewerkers. In Amerika wordt een probleem vaak ‘monkey’ genoemd. Een Amerikaans spreekwoord is ‘who owns the monkey?’ (wie is eigenlijk verantwoordelijk voor dit probleem?). Vanuit deze gedachte is de term 'monkey management' ontstaan. Aap management gaat over het omgaan met (zakelijke) problemen.

Tips om goede medewerkers te behouden

Talentvolle en gemotiveerde medewerkers bepalen in belangrijke mate het succes van je (horeca)bedrijf. Lees hier tips om je beste mensen te behouden

Het belang van goede functioneringsgesprekken

Het functioneringsgesprek wordt vaak verward met het beoordelingsgesprek. Bovendien is er bij beide te vaak sprake van eenzijdige communicatie. Hoe kun je het dus, als grote of kleine ondernemer / leidinggevende, het beste aanpakken met je medewerkers?

Tips voor tevreden medewerkers in de Horeca

Horeca is mensenwerk. Je medewerkers hebben het meeste contact met gasten en als medewerkers blij en tevreden zijn, stralen zij dit automatisch uit naar de gast. Bovendien is het verloop onder tevreden medewerkers minder hoog en zijn ze meer betrokken bij je als werkgever én bij elkaar. Lees hier de tips om tevreden medewerkers te hebben en te houden!

Wat zijn de regels voor buiten roken?

We zijn inmiddels gewend om niet te roken binnen bij een horecabedrijf. Maar wat zijn de regels voor roken op een terras? En voor roken tijdens een buitenevenement of -festival? Lees hier de antwoorden.

Tips & Tricks voor de Leermeester

Hoe leid je leerlingen op in het bedrijf? Wat moet je wel doen en wat absoluut niet? Wat kan er zoal mis gaan? We geven de volgende tips hoe je leerlingen kunt begeleiden en stimuleren in hun leerproces.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.