Horecatips

Checklist Horecavergunningen

Welke vergunningen heb je nodig in de horeca? Iedereen die een café, lunchroom of restaurant heeft of wil beginnen, moet een aantal verplichte vergunningen aanvragen. Met deze gratis checklist 'horecavergunningen' weet je zeker dat je aan alle eisen voldoet!

NIX Challenge

Wanneer je alcohol schenkt of verkoopt ben je verplicht om bij twijfel de leeftijd van je gast of klant te checken. In de praktijk blijkt het nogal lastig om de leeftijd van een gast of klant goed in te schatten. Check nu hoe goed jij scoort!

Van vakman/-vrouw tot peoplemanager

Het liefst heb je medewerkers die altijd enthousiast zijn en hard werken. Helaas gaat dat niet vanzelf. Als leidinggevende speel je een belangrijke rol om je mensen gemotiveerd te houden. Dit is een van de belangrijkste voorwaarden om het bedrijf te laten groeien. Je hebt tenslotte je medewerkers hard nodig. Ben jij een goede peoplemanager?

Verslag: een dagje mee met de horeca-inspectie van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en waar let de inspecteur nu eigenlijk op? Thijs Jacobs kreeg de kans om een controle mee te maken en mocht een middag mee met NVWA inspecteur Rob de Groot.

Leermeesterdag 2019

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam (23 t/m 25 september 2019) organiseert SVH samen met FNV Horeca voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag. Een dag die je als leermeester echt niet wilt missen, want je steekt ontzettend veel op over je vakgebied én je wisselt ervaringen en ideeën uit met andere leermeesters. En HSN is er natuurlijk weer bij!

Personeelstekort? Word erkend Leerbedrijf!

Veel horecaondernemers hebben moeite met het vinden en behouden van goede medewerkers. Het aantal horecagelegenheden in Nederland neemt toe en door het tekort aan medewerkers worden de vaste medewerkers extra belast. Eén van de mogelijkheden om aan nieuwe medewerkers te komen is het opleiden van leerlingen. Word daarom erkend Leerbedrijf in de Horeca!

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.