Horecatips

Hoe motiveer je Generatie Z in de Horeca?

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar, zijn een grote uitdaging voor (de oudere generaties) horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze jongeren hebben namelijk veel hogere verwachtingen dan de oudere generaties en zij zijn sneller gedesillusioneerd. Hoe stuur je ze aan en motiveer je ze om hun werk in de horeca goed en met plezier te doen?

Van vakman/-vrouw tot peoplemanager

Het liefst heb je medewerkers die altijd enthousiast zijn en hard werken. Helaas gaat dat niet vanzelf. Als leidinggevende speel je een belangrijke rol om je mensen gemotiveerd te houden. Dit is een van de belangrijkste voorwaarden om het bedrijf te laten groeien. Je hebt tenslotte je medewerkers hard nodig. Ben jij een goede peoplemanager?

Verslag: een dagje mee met de horeca-inspectie van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en waar let de inspecteur nu eigenlijk op? Thijs Jacobs kreeg de kans om een controle mee te maken en mocht een middag mee met NVWA inspecteur Rob de Groot.

Leermeesterdag 2019

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam (23 t/m 25 september 2019) organiseert SVH samen met FNV Horeca voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag. Een dag die je als leermeester echt niet wilt missen, want je steekt ontzettend veel op over je vakgebied én je wisselt ervaringen en ideeën uit met andere leermeesters. En HSN is er natuurlijk weer bij!

Dit drinkt jouw gast deze zomer

Gasten gaan bewuster om met eten en drinken. Er is een trend naar gezond, minder of geen alcohol, duurzaamheid en verkwikkend. Dat is ook terug te zien op de drankkaart voor het nieuwe terrasseizoen. Vind hier dé trends op een rij.

10 Tips: Gastvrijheid op het terras

Wat zijn de belangrijkste gastvrijheidstips die je (nieuwe) medewerkers meegeeft in het terrasseizoen? Deze vraag werd gesteld aan alle horecazaken met een notering in de Terras Top 100 en hier vind je de top 10 op een rij.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje