Horecatips

Aapmanagement: Valkuil van veel ondernemers en leidinggevenden

Eén van de meest voorkomende valkuilen voor leidinggevenden is het wegnemen van problemen of het ontlasten van hun medewerkers. In Amerika wordt een probleem vaak ‘monkey’ genoemd. Een Amerikaans spreekwoord is ‘who owns the monkey?’ (wie is eigenlijk verantwoordelijk voor dit probleem?). Vanuit deze gedachte is de term 'monkey management' ontstaan. Aap management gaat over het omgaan met (zakelijke) problemen.

Allergie of modegril? Grenzen stellen in de horeca

Gluten, lactose, noten… maar ook knoflook, paprika en tomaat. Steeds vaker worden chefs geconfronteerd met gasten die een gerecht willen zonder bepaalde ingrediënten. Soms gaat het om serieuze allergieën, maar steeds vaker lijken dieetwensen of zelfbedachte intoleranties de overhand te krijgen. Voor sommige chefs voelt het alsof ze in een ziekenhuiskeuken werken in plaats van in een restaurant. In deze horecatip vind je een aantal tips om hiermee om te gaan en grenzen te stellen.

De 10 Grootste ergernissen van Horecamedewerkers

In dit artikel bespreken we de top 10 grootste ergernissen van horecamedewerkers en geven we praktische tips om hier professioneel en gastvrij mee om te gaan.

Top 10 veelgemaakte fouten die je met kennis over Sociale Hygiëne voorkomt

Als horecaprofessional weet je hoe belangrijk het is om te voldoen aan de regels rondom Sociale Hygiëne. Het is een essentieel onderdeel van verantwoord werken in de horeca.

Voorkom hoge boetes in de horeca

Een kleine fout kan al snel een grote financiële impact hebben. Controles door verschillende instanties maken het essentieel om je zaak op orde te hebben. Lees hier hoe je boetes voorkomt en altijd voldoet aan de wetgeving!

Leermeesterschap als investering in de horeca

In de horeca draait alles om vakmanschap, gastvrijheid en efficiëntie. Maar hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers deze waarden niet alleen leren, maar ook echt omarmen? Het antwoord ligt bij leermeesterschap.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.