Horecatips

Praktisch boek over personeelswerving

Horeca-expert Petra Venekamp (ConcreetAdvies) heeft onlangs haar nieuwste boek 'Vinden, binden & boeien van medewerkers', 51 tips voor personeelsbeleid in de horeca, zorg en retail uitgebracht. Daarin laat ze zien aan welke verschillende knoppen je als leidinggevende kunt draaien om je personeelsbeleid te optimaliseren.

Tips om ook succesvol te zijn ná de feestdagen

De periode na Kerst en Oud & Nieuw, soms zelfs wel tot Valentijn, kunnen rustigere tijden zijn voor restaurants, brasseries en bistro’s. Tegelijkertijd is het de meest geschikte periode om je marketingstrategie voor de rest van het jaar op te stellen. Hierbij tips hoe je die ‘kalme’ periode na de piek van de feestdagen volledig kunt benutten. En wat je kunt doen om succesvol te blijven.

HACCP: 5-secondenregel

Je hebt vast wel eens gehoord van de 5-secondenregel: als je eten dat op de grond is gevallen binnen vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Maar klopt dat wel? Twee microbiologen geven het antwoord.

Aapmanagement: Valkuil van veel ondernemers en leidinggevenden

Eén van de meest voorkomende valkuilen voor leidinggevenden is het wegnemen van problemen of het ontlasten van hun medewerkers. In Amerika wordt een probleem vaak ‘monkey’ genoemd. Een Amerikaans spreekwoord is ‘who owns the monkey?’ (wie is eigenlijk verantwoordelijk voor dit probleem?). Vanuit deze gedachte is de term 'monkey management' ontstaan. Aap management gaat over het omgaan met (zakelijke) problemen.

Nu beschikbaar: Horeca Inhaakkalender 2024!

De Horeca Inhaakkalender 2024 is nu beschikbaar! Voor de 7e keer heeft Petra Venekamp van ConcreetAdvies de Horeca Inhaakkalender voor hospitality organisaties samengesteld. Speciaal voor relaties van HSN is deze weer gratis te bestellen!

Top 10 Hygiëne Tips voor de Horeca

Als horecabedrijf moet je voldoen aan de regels uit de Hygiënecode voor de Horeca. Op zoek naar HACCP Tips voor je medewerkers, je vindt ze hier!

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.