Horecatips

10 tips om meer fooi te krijgen

Fooi, een thema dat altijd actueel blijft in de Horeca. Het geven van fooi en de hoogte van het bedrag is van zoveel factoren afhankelijk: de gemoedstoestand van je gasten, de drukte in het horecabedrijf, de sfeer, de muziek, de snelheid. Een hoop verschillende zaken, waar je helaas niet altijd invloed op hebt. Maar.... er zijn een aantal factoren (uit onderzoek gebleken) die je wél kunt beïnvloeden waardoor je meer fooi zult krijgen van gasten. Lees hier 10 tips om meer fooi te krijgen!

Winnaar Beste Leerbedrijf Horeca aan het woord

‘We moeten laten zien en uitstralen dat we het leukste vak hebben dat er bestaat’ Eigenlijk wilde Koen Bakker, eigenaar van Restaurant Het Hooihuis in Roosendaal, nog niet deelnemen aan de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. Na net een flinke verbouwing van het restaurant achter de rug te hebben was er nog veel te doen, de deelname een jaartje uitstellen leek hem dan ook een beter plan. Zijn leermeesters dachten daar echter anders over, en maar goed ook! Restaurant Het Hooihuis pakte de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018. Zij wonnen destijds de strijd van Hotel Okura uit Amsterdam en Italian Bar-Bistro City Hall in Leiden, die tweede en derde werden. Hoe kijkt Koen Bakker terug op de wedstrijd?

Tips voor de Leermeester

Hoe leid je leerlingen op in het bedrijf? Wat moet je wel doen en wat absoluut niet? Wat kan er zoal mis gaan? Lees deze 13 Tips voor de Leermeester en blijf jezelf ontwikkelen!

Waar let de NVWA op bij controle?

De NVWA-inspecteur beoordeelt of horecagelegenheden volgens de Hygiënecode voor de horeca werken en veilig met voedsel omgaan. Per inspectieonderwerp kijkt de NVWA-inspecteur naar de volgende zaken:

Haal maximale omzet uit je terras!

Het succesvol exploiteren van je terras vraagt om een goede voorbereiding en sterk teamwork. Speel slim en creatief in op de grote trend dat gasten graag buiten drinken en eten.

Huisregels en deurbeleid: Mag je gasten weigeren?

Vorige week was de eigenaar van twee Tielse cafés volop in het nieuws. Hij had in zijn huisreglement opgenomen dat je zijn bedrijven niet meer in mocht wanneer je geen Nederlands sprak. Inmiddels heeft hij deze huisregel weer uit zijn huisreglement geschrapt, naar aanleiding van alle reacties die hij heeft gehad. Is het discriminatie? En mag je gasten weigeren?

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.