Horecatips

Waar let de NVWA op bij controle?

De NVWA-inspecteur beoordeelt of horecagelegenheden volgens de Hygiënecode voor de horeca werken en veilig met voedsel omgaan. Per inspectieonderwerp kijkt de NVWA-inspecteur naar de volgende zaken:

Haal maximale omzet uit je terras!

Het succesvol exploiteren van je terras vraagt om een goede voorbereiding en sterk teamwork. Speel slim en creatief in op de grote trend dat gasten graag buiten drinken en eten.

Huisregels en deurbeleid: Mag je gasten weigeren?

Vorige week was de eigenaar van twee Tielse cafés volop in het nieuws. Hij had in zijn huisreglement opgenomen dat je zijn bedrijven niet meer in mocht wanneer je geen Nederlands sprak. Inmiddels heeft hij deze huisregel weer uit zijn huisreglement geschrapt, naar aanleiding van alle reacties die hij heeft gehad. Is het discriminatie? En mag je gasten weigeren?

Aapmanagement: Valkuil van veel ondernemers en leidinggevenden

Eén van de meest voorkomende valkuilen voor leidinggevenden is het wegnemen van problemen of het ontlasten van hun medewerkers. In Amerika wordt een probleem vaak ‘monkey’ genoemd. Een Amerikaans spreekwoord is ‘who owns the monkey?’ (wie is eigenlijk verantwoordelijk voor dit probleem?). Vanuit deze gedachte is de term 'monkey management' ontstaan. Aap management gaat over het omgaan met (zakelijke) problemen.

Terras Tips voor de Horeca

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je medewerkers? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? Lees hier alle terras tips zodat je goed voorbereid bent op een succesvol terrasseizoen in 2018!

Tips om goede medewerkers te behouden

Talentvolle en gemotiveerde medewerkers bepalen in belangrijke mate het succes van je (horeca)bedrijf. Lees hier tips om je beste mensen te behouden

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje