Horecatips

Hoe overleef ik een vol terras?

Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op het horecaterras? Hoe zorg je ervoor dat gasten tevreden blijven op piekmomenten en dat het terras voor het (horeca)personeel overzichtelijk blijft? Misset Horeca vroeg tips uit de praktijk bij de horecazaken die in de Terras Top 100 (2018) staan.

Nieuwe terrasmedewerkers goed inwerken

Hoe werk je nieuw horecapersoneel in? Met het terrasseizoen voor de deur vroeg Misset Horeca horecaondernemers uit de Misset Horeca Terras Top 100 om tips.

10 tips om medewerkers te binden en te boeien

Je hebt het maar druk als horecaondernemer. Er zijn veel gasten en je personeel is hard aan het werk. Je hebt laatst nog een leuk personeelsfeestje georganiseerd en je betaalt de werknemers netjes. Op tijd en conform de cao. Toch stappen medewerkers over naar een ander horecabedrijf of zelfs naar een andere sector. Hoe voorkom je groot personeelsverloop?

De allersufste grapjes van gasten in de Horeca

Een onvermijdelijk element van werken in de horeca is het contact met de gasten. En deze gasten maken het werk niet altijd makkelijker. Sommigen zijn bijzonder kritisch, anderen verwachten zonder enige aanleiding een speciale behandeling en er is een grote groep bijdehante lolbroeken. Over deze laatste groep gaat dit artikel. Wat zijn de meest voorkomende suffe grapjes en uitgekauwde mopjes die horecamedewerkers bijna dagelijks moeten aanhoren. Hier is een overzicht!

Wat je niet kunt zeggen tegen een gast met voedselallergie!

Hoewel de uitspraken die gedaan worden van medewerkers vaak goedbedoeld zijn, worden deze uitspraken door gasten met een overgevoeligheid als zeer vervelend ervaren. Ben je begaan met je gast met voedselovergevoeligheid, voorkom dan deze uitspraken!

10 tips om meer fooi te krijgen

Fooi, een thema dat altijd actueel blijft in de Horeca. Het geven van fooi en de hoogte van het bedrag is van zoveel factoren afhankelijk: de gemoedstoestand van je gasten, de drukte in het horecabedrijf, de sfeer, de muziek, de snelheid. Een hoop verschillende zaken, waar je helaas niet altijd invloed op hebt. Maar.... er zijn een aantal factoren (uit onderzoek gebleken) die je wél kunt beïnvloeden waardoor je meer fooi zult krijgen van gasten. Lees hier 10 tips om meer fooi te krijgen!

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje