Voordelen van leerlingen opleiden

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar! De continuïteit van iedere branche staat of valt met de instroom van jonge vakmensen. In het MBO (middelbaar beroepsonderwijs), dat hen klaarstoomt voor een loopbaan in de horeca, spelen stages een belangrijke rol. Om deze stages tot een succes te maken zijn voldoende én goede leerbedrijven nodig. Goede leerbedrijven zijn bedrijven waar leerlingen professioneel begeleid worden door een inspirerende Leermeester en waar zij een goed beeld krijgen van wat er van hen wordt verwacht.

Voordelen van een erkend leerbedrijf

Er zijn verschillende voordelen om een erkend leerbedrijf in de Horeca te worden:
 

 

 

 

 

Erkend Leerbedrijf worden

Om erkend leerbedrijf te worden moet je horecabedrijf erkend worden door Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Als erkend leerbedrijf voldoe je aan de volgende voorwaarden:
 

  1. Je biedt de leerling een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de leerling het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen
     
  2. Je stelt een Leermeester aan die de eisen van de opleiding kent en die in staat is de leerling op de werkvloer op te leiden en te coachen. De Leermeester dient in het bezit te zijn van het Leermeester Diploma. De horecaondernemer maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de Leermeester zijn taak te laten uitvoeren
  3. Je bent bereid om samen te werken met de onderwijsinstelling en SBB en je verstrekt daartoe de benodigde informatie
     
  4. Je gaat akkoord met vermelding van je bedrijfsgegevens in het openbare register van erkende leerbedrijven van SBB

Reglement erkenning Leerbedrijven (SBB)

Leid medewerkers op tot SVH Leermeester!

Eén van de eisen om een erkend leerbedrijf te worden (en te blijven) is dat je minimaal één medewerker in dienst moet hebben met het Diploma Leermeester. Heb je een medewerker die het SVH Diploma Leermeester op korte termijn nog moet behalen, dan hebben wij in april 2024 nog enkele plaatsen beschikbaar voor de SVH Leermeester Cursussen op onderstaande locaties: 
 

Meer informatie SVH Leermeester Cursus

 

Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.