Horecatips

Medewerkers aanspreken op hun gedrag

Het hoort erbij als je leidinggeeft: mensen aanspreken op hun gedrag. Niet het leukste onderdeel van je rol, misschien zelfs iets waar je tegen opziet. Maar weet je wat écht lastig is? Als je het niet doet. Dan sluipt er ongemerkt iets in je team dat je sfeer, je productiviteit én je nachtrust aantast. Dus: pak het aan terwijl het nog klein is.

Durf jij als leidinggevende 'Nee' te zeggen? 

In de horeca zien we het overal: leidinggevenden die alles zelf doen. Je springt zelf achter de bar als het druk is, helpt in de keuken als er iets misgaat, maakt de roosters, regelt de klachten, lost personeelsissues op. En ondertussen probeer je ook nog iedereen tevreden te houden.

Praktisch Leidinggeven: 5 valkuilen om te vermijden

Ben je van medewerker doorgegroeid naar leidinggevende in de horeca? Dan herken je het misschien wel: gisteren stond je nog schouder aan schouder met je collega’s in de bediening of keuken, vandaag stuur je ze aan. Je weet precies hoe het werk gedaan moet worden – maar leidinggeven is toch net even iets anders.

Aapmanagement: Valkuil van veel ondernemers en leidinggevenden

Eén van de meest voorkomende valkuilen voor leidinggevenden is het wegnemen van problemen of het ontlasten van hun medewerkers. In Amerika wordt een probleem vaak ‘monkey’ genoemd. Een Amerikaans spreekwoord is ‘who owns the monkey?’ (wie is eigenlijk verantwoordelijk voor dit probleem?). Vanuit deze gedachte is de term 'monkey management' ontstaan. Aap management gaat over het omgaan met (zakelijke) problemen.

Allergie of modegril? Grenzen stellen in de horeca

Gluten, lactose, noten… maar ook knoflook, paprika en tomaat. Steeds vaker worden chefs geconfronteerd met gasten die een gerecht willen zonder bepaalde ingrediënten. Soms gaat het om serieuze allergieën, maar steeds vaker lijken dieetwensen of zelfbedachte intoleranties de overhand te krijgen. Voor sommige chefs voelt het alsof ze in een ziekenhuiskeuken werken in plaats van in een restaurant. In deze horecatip vind je een aantal tips om hiermee om te gaan en grenzen te stellen.

De 10 Grootste ergernissen van Horecamedewerkers

In dit artikel bespreken we de top 10 grootste ergernissen van horecamedewerkers en geven we praktische tips om hier professioneel en gastvrij mee om te gaan.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.