NVWA maakt inspectieresultaten Horeca sneller openbaar

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) publiceert sinds 1 september de meest recente resultaten van alle Nederlandse horeca binnen twee weken. Daarmee kan iedereen gemakkelijk zien hoe het gesteld is met de hygiëne bij restaurants en cafés.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat vanaf 1 september alle inspectieresultaten van gecontroleerde horeca in Nederland binnen twee weken online openbaar maken. Daarmee kan iedereen gemakkelijk zien hoe het gesteld is met de hygiëne bij restaurants en cafés.

Iedere week nieuwe gegevens publiceren

De NVWA gaat elke maandag de meest recente inspectieresultaten publiceren, zegt een woordvoerder. Dat zal voor het eerst gebeuren op 21 september. De maatregel geldt niet met terugwerkende kracht: enkel inspectieresultaten na 1 september worden gepubliceerd. Vorig jaar voerde de NVWA 17.500 inspecties uit.

Nieuw: HACCP Online Video Training

 

Gedachte achter de publicatie

De toezichthouder hoopt dat bedrijven zich door de „actieve openbaarmaking” beter aan de hygiënevoorschriften houden. De gedachte is: meer transparantie leidt tot het beter naleven van regels door de bedrijven, schrijft de NVWA. „Consumenten kunnen zien hoe de NVWA oordeelt over horecagelegenheden.”

Tweede kamer

Vanuit de Tweede Kamer werd al langere tijd aangedrongen op het openbaren van alle inspectieresultaten. Nu is al een deel van de resultaten te vinden. Op de horeca-inspectiekaart is te zien hoe lunchrooms en de horecagelegenheden van de vier grootste steden in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) zijn beoordeeld op onder meer de omgang met voedsel en de aan- of afwezigheid van ongedierte.

Bekijk alle inspectieresultaten

 

Meer HACCP gerelateerde berichten:

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje