Restaurant dicht na vondst honderden muizenpoepjes en maden in saté

Een restaurant in Rotterdam-Zuid is vorige maand met spoed gesloten vanwege ernstige muizenoverlast. Bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waren drie meldingen binnengekomen dat de hygiëne te wensen overliet. Na een controle bleek dat te kloppen. ‘De maden kropen uit de saté.’

Maden in de saté

De inspecteurs vonden in de koelcel honderden muizenkeutels. Ook hadden de knaagdieren zich te goed gedaan aan de kazen. ,,We kregen eerder twee meldingen van gasten die de keuken hadden gezien en stelden dat het er niet best uit zag‘’, zegt een NVWA-woordvoerder. ,,Afgelopen week meldde een gast dat zijn eten bedorven was. Er kropen maden uit de saté die op het bord lag. We gingen toen meteen langs voor een controle en toen bleek het daadwerkelijk zo vuil dat het restaurant direct dicht moest.‘’ De NVWA wil niet bekendmaken om welk restaurant het gaat. Een spoedsluiting volgt wanneer er een acuut gevaar is voor de volksgezondheid. 

Dagelijkse controle NVWA

De NVWA controleert elke dag of de zaak ook daadwerkelijk dicht blijft. ,,De eigenaar moet nu aan de slag om de boel weer op orde te krijgen‘’, zegt de woordvoerder. ,,Daarna kan een openingsinspectie worden aangevraagd. Wanneer het restaurant aan alle voorschriften voldoet kan het weer open.‘’ Afgelopen april werd bekend dat zeven horecazaken in Rotterdam onder verscherpt toezicht staan vanwege ranzigheid. 

NVWA inspectie

Iedereen die in de horeca werkt, kent de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en waar let de inspecteur nu eigenlijk op? Thijs Jacobs kreeg de kans om een controle mee te maken en mocht een middag mee met NVWA inspecteur Rob de Groot. Lees het hele verslag: een dagje mee met de horeca-inspectie van de NVWA.

Behaal het HACCP Certificaat

Wil je weten waar de NVWA bij een inspectie op let en boetes voorkomen? Leer alles over de Hygiënecode voor de Horeca en voedselveiligheid tijdens de 1-daagse HACCP Cursus en behaal je HACCP Certificaat!

Meer informatie HACCP Cursus

 

Bron: www.ad.nl

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje