SBB: Strijd om titel 'Beste Leerbedrijf' en 'Beste Praktijkopleider'

Op 11 april 2022 maakte SBB de 18 sectorwinnaars bekend voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider. Tijdens de finale op het Ambassadeursgala van 16 mei worden de winnaars van Nederland bekendgemaakt.

143 genomineerden 

Van november 2021 tot januari 2022 konden scholen, bedrijven en studenten voordrachten indienen. Vervolgens heeft een deskundige jury alle bijna 700 voordrachten beoordeeld. Daaruit kwam een selectie van 143 genomineerden. Daarna waren de sectorkamers van SBB aan zet. Zij kozen de 18 sectorwinnaars die in de race blijven voor de finale: 9 in de categorie beste leerbedrijf en 9 in de categorie beste praktijkopleider.

Horecabranche vertegenwoordigt door Feithhuis 

Gerlof Castelein, Chefkok bij Feithhuis in Groningen, is uitgeroepen tot de sectorale winnaar 'Beste Praktijkopleider / Leermeester'. Superblij en trots nam hij de award van SBB in ontvangst. En ondanks dat dit al een prachtige prijs is volgt er nog de volgende ronde. 

Een jaar lang in de schijnwerpers

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.00 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders / leermeesters. Door hun inzet kunnen MBO studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben. 

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.

Belang van voldoende Leermeesters in de Horeca

HSN is trots op het feit dat Feithhuis in Groningen een medewerker heeft die genomineerd is voor de titel 'Beste Praktijkopleider / Leermeester'. Het is belangrijk dat de Horecabranche vertegenwoordigt is in deze nominatie. Leerbedrijven zorgen ervoor dat de toekomst van het vak gewaarborgd wordt door jonge mensen kennis te laten maken met de praktijk. Voor het behoud van voldoende medewerkers in de toekomst is het opleiden van MBO studenten essentieel. Daarnaast biedt het opleiden van MBO studenten ook verschillende voordelen voor leerbedrijven: 
 

Word een erkend leerbedrijf!

Om leerlingen uit het beroepsonderwijs in je bedrijf te laten werken en te mogen opleiden, moet het bedrijf als leerbedrijf erkend zijn door SBB. Deze erkenning kun je aanvragen via www.s-bb.nl 

Eén van de eisen om een erkend leerbedrijf te worden (en te blijven) is dat je minimaal één medewerker in dienst moet hebben met het Diploma Leermeester. Heb je een medewerker die het SVH Diploma Leermeester op korte termijn nog moet behalen, dan hebben wij in mei 2022 nog enkele plaatsen beschikbaar voor de SVH Leermeester Cursussen op onderstaande locaties: 
 

Meer informatie SVH Leermeester Cursus

 

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.