NVWA voert weer strenge controles uit

Nu alle horecabedrijven weer geopend zijn ziet KHN dat allerlei overheidsdiensten ook weer frequenter controles uitoefenen. Zorg er daarom voor dat je alle voorschriften uit de Hygiënecode voor de Horeca op orde hebt!

Focus NVWA

Nu alle horecabedrijven weer geopend zijn zien we dat allerlei overheidsdiensten ook weer frequenter controles uitoefenen. Ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) controleert weer veel (horeca)bedrijven in Nederland. Focuspunten daarbij zijn controles met betrekking tot hygiëne, maar ook of de voorschriften uit de hygiënecode strikt worden nageleefd. Neem bijvoorbeeld de schoonmaakplannen, registratie- en terugkoel processen. Ook is er veel aandacht voor ongedierte bestrijding en allergenen management. Steeds vaker is er direct sprake van een boete zonder eerst een waarschuwing te hebben gekregen. Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Zorg er dat voor dat alle medewerkers de juiste HACCP kennis hebben. 

Inspectieresulaten online beschikbaar

Al langere tijd zijn de prestaties van restaurants online in te zien. Op de site van het NVWA kun je bijvoorbeeld zien voor welke horecagelegenheden verbeterpunten zijn vastgesteld. Ondernemers die ondermaats presteren op het gebied van voedselveiligheid worden sinds 1 september 2020 sneller met naam en toenaam genoemd. Publicatie van de inspectieresultaten gebeurt al binnen twee weken.

De NVWA gebruikt actieve openbaarmaking als 1 van de handhavingsinstrumenten. Meer transparantie leidt tot het beter naleven van wetten en regels door de bedrijven is de verwachting. Maar ook ondernemers en consumenten hebben voordeel van actieve openbaarmaking, want zij kunnen met de inspectieresultaten betere keuzes maken. Ondernemers beschikken zo bijvoorbeeld over meer informatie over hun toeleveranciers en consumenten kunnen zien hoe de NVWA oordeelt over horecagelegenheden en over consumentenproducten.

Ervaringen HACCP Video Training:

Boetes voorkomen

Om boetes te voorkomen dient ieder horecabedrijf te werken voor de Hygiënecode voor de Horeca. De Hygiënecode is een kant-en-klaar HACCP plan waarin wordt omschreven hoe je de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken. Als iedereen in het horecabedrijf werkt volgens de code voldoe je aan de eisen en voorkom je waarschuwingen of boetes van de NVWA. Daarnaast krijgt het bedrijf online een vermelding dat je aan alle inspectieresultaten voldoet. 

Snel en eenvoudig voldoen aan alle HACCP eisen

Heb je weinig tijd en wil je toch snel en eenvoudig leren hoe je aan alle HACCP eisen uit de Hygiënecode voor de Horeca kunt voldoen? Volg dan de HACCP Video Training! In 3 tot 4 uur worden alle basisvoorwaarden en processtappen op een leuke en praktijkgerichte manier behandeld en aan je uitgelegd. Én je kunt de videos zovaak bekijken als je wilt, ook ná het afronden van de training en het maken van de HACCP toets blijf je de toegang tot de video training behouden! Heb je specifieke vragen (over HACCP zaken in jouw bedrijf) stel ze dan via de HSN Academy en je video trainer belt je op voor persoonlijk advies. Benieuwd naar de HACCP Video Trainng? Maak dan hier een gratis account aan.

Bron: KHN.nl

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.