NOW 2.0: bied je medewerkers scholing aan

Sinds 6 juli is de opvolger van de NOW regeling van kracht: de NOW 2.0. Voor veel horecaondernemingen is deze noodmaatregel van levensbelang. De NOW regeling voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven. Ben je werkgever en maak je gebruik van de NOW 2.0 regeling? Dan heb je een inspanningsverplichting om je medewerkers bij- of om te scholen. Horeca Stichting Nederland (HSN) biedt hierin uitkomst voor de horecabranche.

NOW 2.0: nieuwe voorwaarden

Om als werkgever in aanmerking te komen voor subsidie vanuit de NOW 2.0 regeling moet je kunnen aantonen dat je je hebt ingespannen om je medewerkers te bewegen tot om- en bijscholing.

Wat houdt deze inspanningsplicht in?

Vanwege de coronacrisis moet de economie zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. Met de inspanningsverplichting voor bij- of omscholing kunnen werknemers zich voorbereiden om zoveel mogelijk aan het werk te blijven. De inspanningsverplichting betekent dus niets anders dan dat de werkgever zich zal inspannen om werknemers te stimuleren aan bij- of omscholing te doen.

Wat is daarbij belangrijk?

*) Een correcte vastlegging van afspraken over opleidingen en ook over het in mindering brengen van de kosten op een transitievergoeding is zeer belangrijk. 

HSN biedt uitkomst

HSN organiseert horecaopleidingen op meer dan 50 cursuslocaties in Nederland, maar uiteraard ook Incompany. We bieden een uitgebreid scholingsaanbod aan waarmee horecamedewerkers zich kunnen scholen of omscholen, daarnaast kunnen wij trainingen ook speciaal voor jouw medewerkers op maat maken.

Nieuw: HSN Academy

HSN Academy is het nieuwe online leerplatform van de horecabranche waar elke horecamedewerker online horecadiploma’s en certificaten kan behalen. Het aanbod in de HSN Academy is continue in beweging. Zo zijn er vanwege de coronacrisis verschillende SVH videocursussen en e-learnings toegevoegd zodat jouw medewerkers volledig Coronaproof en in hun eigen tijd scholing kunnen volgen die hen verder helpen in hun loopbaan en waarmee jij voldoet aan je inspanningsplicht.

Hoe kunnen we jou helpen?

We helpen je graag om zo goed mogelijk aan de inspanningsverplichting te voldoen. Kunnen we jou helpen?
Neem dan contact op met één van onze Studieadviseurs. 
Bel: 
076 - 52 33 666 of mail: info@hsn.nl

Wij denken graag met je mee!

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje