Eerste Leermeesterdag groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van leerlingen en de ontwikkeling van leermeesters centraal stonden.

Harde cijfers SVH en KHN

De dag werd geopend met harde cijfers uit het arbeidsmarktonderzoek dat SVH samen met KHN heeft uitgevoerd. Jaarlijks stromen er gemiddeld 95.000 medewerkers de horeca in én stappen er 85.000 over naar een andere branche. Vanuit het MBO stromen tussen de 10.000 en 12.000 medewerkers in.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘Het belang van opleiden binnen het bedrijf, gefaciliteerd door de werkgever, wordt hiermee evident. Het MBO kan de gestegen vraag uit de arbeidsmarkt niet alleen oplossen. Werkgevers moeten gaan meehelpen om hun eigen brigades op te vullen. De rol van de leermeester is daarbij van groot belang. Zij gaan naast MBO-leerlingen ook volwassenen begeleiden naar een plek op de werkvloer.’

Workshop HSN

Na de introductie van SVH vonden de workshops plaats van de branche erkende opleiders van SVH. HSN had de eer om de workshop: 'Haal het beste uit je leerling' te verzorgen. De workshop bevatte onderwerpen als:

De workshop werd door de Leermeesters zeer positief ontvangen en HSN kijkt terug op een zeer geslaagde workshop!

 

FNV Horeca

Esther de Jong, secretaris-penningmeester van FNV Horeca hield daarnaast een vurig pleidooi over opleidingsmogelijkheden om medewerkers meer doorgroeiperspectief te bieden.

FNV Horeca en SVH zetten zich in voor de kwaliteit en ontwikkeling van leermeesters, onder andere door het organiseren van de Leermeesterdag.

Bron: www.derestaurantkrant.nl

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje