Eerste Leermeesterdag groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van leerlingen en de ontwikkeling van leermeesters centraal stonden.

Leermeesterdag Workshop HSN

Harde cijfers SVH en KHN

De dag werd geopend met harde cijfers uit het arbeidsmarktonderzoek dat SVH samen met KHN heeft uitgevoerd. Jaarlijks stromen er gemiddeld 95.000 medewerkers de horeca in én stappen er 85.000 over naar een andere branche. Vanuit het MBO stromen tussen de 10.000 en 12.000 medewerkers in.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘Het belang van opleiden binnen het bedrijf, gefaciliteerd door de werkgever, wordt hiermee evident. Het MBO kan de gestegen vraag uit de arbeidsmarkt niet alleen oplossen. Werkgevers moeten gaan meehelpen om hun eigen brigades op te vullen. De rol van de leermeester is daarbij van groot belang. Zij gaan naast MBO-leerlingen ook volwassenen begeleiden naar een plek op de werkvloer.’

Workshop HSN Adjunct Directeur HSN tijdens Workshop Leermeesterdag

Na de introductie van SVH vonden de workshops plaats van de branche erkende opleiders van SVH. HSN had de eer om de workshop: 'Haal het beste uit je leerling' te verzorgen. De workshop bevatte onderwerpen als:

  • Basisvoorwaarden voor het succesvol opleiden van leerlingen
  • Wie is je leerling en wat zijn zijn behoeften
  • Hoe motiveer je leeringen
  • Hoe ga je om met het gedrag van leerlingen

De workshop werd door de Leermeesters zeer positief ontvangen en HSN kijkt terug op een zeer geslaagde workshop! 

FNV Horeca

Esther de Jong, secretaris-penningmeester van FNV Horeca hield daarnaast een vurig pleidooi over opleidingsmogelijkheden om medewerkers meer doorgroeiperspectief te bieden.

FNV Horeca en SVH zetten zich in voor de kwaliteit en ontwikkeling van leermeesters, onder andere door het organiseren van de Leermeesterdag.

Bron: www.derestaurantkrant.nl

Interessant artikel? Deel deze informatie!  

SVH Leermeester Cursus met examen

Voor het opleiden binnen het bedrijf is een goede Leermeester onmisbaar! Laat je medewerker(s) daarom opleiden door HSN, door SVH uitgeroepen tot beste Leermeester opleider met het hoogste slagingspercentage! 

Bekijk hier de SVH Slagingspercentages

Medewerkers op korte termijn het SVH Leermeester Diploma laten behalen?

Klik hier voor alle cursuslocaties en cursusdata

Wacht niet te lang met inschrijven.

VOL = VOL! 

Direct inschrijven voor de Spoedcursus Sociale Hygiëne

SVH erkende horeca opleiding

InCompany SVH Leermeester Cursus

Heb je 8 of meer medewerkers die het SVH Diploma Leermeester moeten behalen? Organiseer de cursus op je eigen locatie!

 Incompany Sociale Hygiëne
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 


Naar het nieuwsoverzicht