HACCP Cursus Horeca

1 dag (10:00 - 16:00 uur)
6 x per jaar
31 locaties
HACCP Toets
HACCP Certificaat
9,8 (4100+ reviews)
395,- All-in & BTW-vrij

HACCP Cursus Horeca

Behaal je HACCP Certificaat in 1 dag!

Ben je op zoek naar een cursus om snel te voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid? Wil je weten waar de NVWA bij controle op let en boetes voorkomen? Leer alles over de Hygiënecode voor de Horeca en voedselveiligheid tijdens de 1-daagse HACCP Cursus en behaal je HACCP Certificaat!

HACCP Cursus 

In slechts 1 dag van 10:00 uur tot 15:15 uur behandelen we alle onderdelen uit de Hygiënecode voor de Horeca. We gaan op een praktijkgerichte manier met je aan de slag! Je hebt de mogelijkheid om ervaringen te delen, vragen te stellen en je krijgt allerlei praktijkvoorbeelden. Na deze cursusdag heb je alle kennis en tools om je HACCP kwaliteitssysteem op het gebied van voedselveiligheid op te zetten, te controleren en waar nodig processen te verbeteren.

HACCP Certificaat

Aansluitend op de cursus vindt de HACCP toets plaats, van 15:15 uur tot 16:00 uur. De toets bestaat uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C). Wanneer je minimaal 18 vragen goed beantwoord hebt, ben je geslaagd voor de toets. De antwoorden worden op locatie nagekeken en bij een voldoende resultaat ontvang je van jouw trainer direct het HACCP Certificaat! 

Hygiënecode voor de Horeca

Wanneer we je inschrijving ontvangen wordt deze op werkdagen voor 17:00 uur dezelfde dag nog verwerkt. Per post ontvang je direct je uitnodiging voor de cursus en de Hygiënecode voor de Horeca. Voor een goede voorbereiding op de cursusdag adviseren wij je om rekening te houden met 2 tot 4 voorbereidingstijd, waarin je het cursusboek ‘Hygiënecode voor de Horeca’ doorneemt en oefent met de online proefexamens.

De Hygiënecode voor de Horeca is een door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) goedgekeurde Hygiënecode. Iedere organisatie die voedsel bereidt en/of verkoopt moet werken volgens een HACCP-plan of een goedgekeurde hygiënecode. De Hygiënecode voor de Horeca is de meest uitgebreide hygiënecode en wordt in bijna alle organisaties waar voedsel wordt bereid voor gasten gebruikt. Één van de eisen is dat iedere medewerker een training of instructie heeft gevolgd op het gebied van voedselveiligheid. Het volgen van deze HACCP Cursus is dan ook een ideale manier om snel te voldoen aan deze wettelijke eis!

Voor wie is de HACCP Cursus? 

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecagelegenheden en cateringbedrijven. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers van overige organisaties waar bederfelijke eet- en drinkwaren worden behandeld en bereid zoals: sportkantines, verenigingen, bedrijfskantines, instellingen of gemeenschapshuizen.  

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. 

Cursusonderwerpen
  • Hygiënecode HACCP en bedrijfsbeleid
  • Persoonlijke hygiëne
  • Inkoop en opslag
  • Temperatuurbeheersing
  • Bereiding van warme en koude gerechten
  • Presenteren en serveren
  • Reinigen en desinfecteren
  • Inrichten (mobiele) bedrijfsruimten
  • Kwaliteit en voedselveiligheid
  • NVWA controle
Kortom...

Wil je snel en praktisch leren hoe je producten voedselveilig kunt bereiden en de NVWA een stap voor zijn bij controle? Schrijf je dan in voor de 1-daagse HACCP Cursus!  

Direct inschrijven

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.