Wat is Hygiënecode voor de Horeca?

Wanneer je in een organisatie voedsel opslaat, bereidt, behandelt, verwerkt, verkoopt en/of vervoert, dien je een voedselveiligheidsplan op te stellen. Een voedselveiligheidsplan (HACCP-plan) beschrijft de processen die belangrijk zijn bij ontvangst, bereiding, productie, verpakking, opslag en transport van voedsel. In het HACCP-plan staan ook de zogeheten 'kritische controle punten'. Dit zijn punten in het productieproces die vragen om extra maatregelen om de voedselveiligheid te kunnen garanderen zodat gasten niet ziek worden. Organisaties die voedsel verkopen en volgens de HACCP regels werken, kunnen aantonen dat ze veilig voedsel produceren. 

Hygiënecodes

Je kunt een voedselveiligheidsplan zelf schrijven of je kunt gebruikmaken van een goedgekeurde, kant-en-klare Hygiënecode van een brancheorganisatie. Iedere sector heeft zijn eigen Hygiënecode. Er zijn 14 verschillende sectoren in Nederland en in totaal 30 door de NVWA goedgekeurde Hygiënecodes. De meest gebruikte Hygiënecode die in de gastvrijheidsbranche gebruikt wordt is de 'Hygiënecode voor de Horeca'. 

Hygiënecode voor de Horeca

Als je je inschrijft voor de Klassikale Cursus HACCP Horeca of de Thuisstudie HACCP Schriftelijk, ontvang je ook de verplichte Hygiënecode voor de Horeca. Wanneer je volgens deze meest recente Hygiënecode voor de Horeca werkt, voldoe je daarmee aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. Het is daarom belangrijk dat je altijd de laatste Hygiënecode in huis hebt en dat je de werkinstructies voor de dagelijkse praktijk toepast. Zorg er daarnaast voor dat je medewerkers de Hygiënecode altijd kunnen raadplegen en weten hoe ze met de Hygiënecode moeten werken. Tijdens de HACCP Cursus wordt de Hygiënecode voor de Horeca op een eenvoudige manier uitgelegd zodat je er in de praktijk direct mee aan de slag kunt! 

NIEUW: HACCP Online videotraining

Wil je alles leren over HACCP, hygiëne en voedselveiligheid in je eigen tijd en waar en wanneer jij wilt? Volg dan de HACCP Online videotraining! 

Meer infomatie


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.