Waarom iedereen het SVH Diploma Sociale Hygiëne moet hebben

Er zijn tal van reden waarom iedereen die in een drankverstrekkend bedrijf werkt Sociale Hygiëne op zak zou moeten hebben. SVH noemt er 10!

Wat als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand dreigt te lopen? Deze vraagstukken staan centraal bij Sociale Hygiëne en hebben niet alleen betrekking op alcohol, maar ook op drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca en in slijterijen, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving. Er zijn dan ook tal van redenen waarom iedereen die in een drankverstrekkend bedrijf werkt Sociale Hygiëne op zak zou moeten hebben. Of het nu gaat om een snackbar, supermarkt, kantine van een sportvereniging, café, pizzeria, hotelbar of een sterrenzaak. SVH noemt er 10! 

10 redenen waarom iedere medewerker Sociale Hygiëne moet hebben

 1. Medewerkers met kennis van Sociale Hygiëne hebben meer zelfvertrouwen in het omgaan met risicogedrag van gasten. Hierdoor zijn zij beter in staat het sociaal-hygienisch beleid van het bedrijf uit te voeren en de veiligheid binnen het bedrijf te waarborgen. 
   
 2. Medewerkers weten wat zij moeten doen in vervelende situaties waarin alcohol-, drugs- en/of andere verslavingen de overhand krijgen.
   
 3. Medewerkers weten hoe ze situaties de-escaleren zodat het niet uit de hand loopt, onder andere door de juiste gespreksmodellen toe te passen.
   
 4. Medewerkers leren verantwoord om te gaan met het schenken of verkopen van alcohol.
   
 5. Medewerkers leren meer over hun eigen gedrag, dus dat is ook mooi meegenomen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Bovendien komt de kennis ook in het dagelijkse leven goed van pas. 

6. Het zorgt voor een gelijk speelveld in de branche: overal waar alcohol geserveerd en verkocht wordt moeten medewerkers aan dezelfde eisen voldoen.

7. De wet schrijft voor dat in elke afgesloten ruimte (de zogenaamde neringsruimte) van het bedrijf waar drank geschonken of verkocht wordt er altijd iemand aanwezig moet zijn met het diploma Sociale Hygiëne. Dus heb je een zalencentrum of partycentrum, dan moet in elke zaal iemand staan met het diploma. Dit geldt ook bij bedrijven met bijvoorbeeld een café én restaurant met aparte bar.

8. Het komt het welzijn van alle medewerkers ten goede.

9. Zo houdt de branche het verantwoord omgaan met alcohol zelf in de hand. Anders wordt het aan banden gelegd door wetgeving, zoals al met roken is gebeurd. 

10. Last but not least: Medewerkers leren hoe ze goed omgaan met gasten en dit verhoogt de gastvrijheidsbeleving van de gast tijdens hun horecabezoek. 

 

 

Bron: SVH Magazine 2020

Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.