NIX Challenge

Wanneer je alcohol schenkt of verkoopt ben je verplicht om bij twijfel de leeftijd van je gast of klant te checken. In de praktijk blijkt het nogal lastig om de leeftijd van een gast of klant goed in te schatten. Check nu hoe goed jij scoort!

Nalevingspercentages

In de praktijk blijkt het nogal lastig om de leeftijd van een gast of klant goed in te schatten. De naleving van de leeftijdsgrens is op dit moment het hoogst in supermarkten met het percentage van 71,8%. Hoewel de horecabranche meer dan ooit bezig is om op een verantwoorde manier alcohol te verstrekken bleek uit onderzoek in 2018 van Staatssecretaris Blokhuis dat in de horeca in nog geen 38 % van de gevallen 17-jarige Mystery shoppers werden geweigerd bij het kopen van alcohol.
 

NIX Challenge

Wil je weten hoe goed jij scoort in het inschatten van leeftijd? Daag jezelf, medewerkers of collega's uit en doe gratis de NIX Challenge!
 

Voldoende leeftijdstickers? 

In de Drank- en Horecawet staat dat de leeftijdsgrens bij verkoop van alcohol aangegeven moet worden bij iedere ingang van elke organisatie waar alcohol verkocht wordt. Aanwezigheid van een leeftijdsticker in je bedrijf of organisatie is wettelijk verplicht wanneer je alcohol verkoopt. De leeftijdsgrens voor het verkopen moet duidelijk zichtbaar en goed leesbaar worden aangegeven.

Bestel gratis leeftijdstickers

Voldoende medewerkers met het SVH Diploma Sociale Hygiëne? 

Tijdens openingstijden moet er altijd iemand aanwezig zijn die in het bezit is van het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Deze medewerkers moeten daarnaast bijgeschreven zijn op de Drank- en Horecavergunning. 

Spoedcursus Sociale Hygiëne

 

Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje