20 dingen die iedere horecamedewerker herkent

Werken in de Horeca.... Het mooiste vak ter wereld! Én het enige beroep waar je zoveel hilarische uitspraken van en typische situaties met gasten meemaakt. Lees hier 20 dingen die je als horecamedewerker zeker herkent...

 1. Pauze? Nooit van gehoord. Oh ja, als je een tosti naar binnen schransen binnen 2 minuten pauze noemt, dan wel.

 2. Na jouw tijd in de horeca kun je jezelf wel een professioneel fotograaf noemen. Want de ''Wil je misschien even een foto van ons maken?''-verzoekjes komen onderhand je neus wel uit, maar je merkt wel dat je er steeds beter in wordt.

 3. De ''Neem er zelf ook een joh!''. Wanneer je een aantal biertjes uitserveert aan een groep mannen die het erg naar hun zin hebben.

 4. 'En je nummer alsjeblieft''. Weer zo'n goede grap die je toegeslingerd krijgt wanneer je een bestelling aan het opnemen bent.

 5. ''Nee, we willen graag apart betalen''. Deze is vooral irritant wanneer ze met een groep van een stuk of 10 man zijn.

 6. Kerst bestaat niet. Nou ja, misschien wel, maar bij jou staat het bekend als 'twee vrij drukke werkdagen'.

 7. Je wéét dat je minstens 1000 pennen op zak hebt. Maar als je een bestelling op gaat nemen zijn die ineens allemaal spoorloos verdwenen.

 8. Het vreselijke gevoel dat je restjes van borden af staat te ruimen. Terwijl je zelf bijna omvalt van de honger. 

 9. Gasten die wachten tot ze de aller-allerlaaste hap van hun eten hebben genomen voordat ze je vertellen hoe ranzig het was. En dan verwachten dat je ze wel even korting geeft.

 10. Als gasten je vragen de hele wijnkaart op te dissen. En dan na alle specificaties tóch maar voor de huiswijn gaan.

 1. Die ongemakkelijke stilte terwijl jij en de gast wachten tot de pinautomaat klaar is met de betaling. En dat de gast die altijd opvult met 'Ik hoop dat ik nog genoeg heb!'
 2. Hysterisch rondrennende kinderen. Die jouw route van de keuken tot de tafel met volle borden tot een heuse hindernisbaan maken. 

 3. Angst. De intense angst die je hebt als je je realiseert dat je een bestelling bent vergeten door te geven.

 4. Als een gast een maaltijd bestelt maar zóveel wijzigingen maakt dat het eigenlijk een heel andere maaltijd is. "Ik wil de kip met aardappel, maar zónder…" Oké dus een biefstuk met frites dus?

 5. Restaurants waar je 'Er is er één jarig' moet zingen als er een gast jarig is. En dat je dat in je ééntje moet doen terwijl je niet geboren bent met de stem van Beyoncé.

 6. Eenzame eters die hun hele levensverhaal met je willen delen. Terwijl jij het extréém druk hebt. 

 7. Het ongemakkelijke moment dat je al voor de tweede keer bij een tafel komt. En ze nog steeds niet weten wat ze willen bestellen, waarna jij maar weer stilletjes afdruipt...

 8. De bedrijfskleding bestaat uit een schort. Misschien handig en je hoeft niet na te denken wat je aantrekt, maar het fashiongehalte is vrij laag. 

 9. Als iemand klaagt dat hij EEUWEN op z'n eten heeft moeten wachten. Maar ze hadden het moeilijkste gerecht van de kaart besteld! Perfect gebakken, gemarineerd vlees bereidt de kok nou eenmaal niet in 5 minuten!

 10. Je hoeft niet naar de sportschool, want je werk maakt je SUPER fit. Heen en weer rennen met zware borden op je armen is jouw cardio.

 

Bron: cosmopolitan.nl


Deel met collega's!

 
Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje