Verkiezing beste Leerbedrijf én praktijkopleider 2019 geopend

De verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 is geopend. Tot en met 30 april 2019 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor deze prestigieuze prijzen.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Verkiezing 2019

Tot en met 30 april 2019 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten worden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Een jaar lang in de schijnwerpers

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.

Winnaars 2018

Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

Beste leerbedrijf 2018: Noordwest Ziekenhuisgroep
Noordwest Ziekenhuisgroep uit Alkmaar is erkend leerbedrijf in de sector Zorg, welzijn en sport en mag zich een jaar lang het beste leerbedrijf van Nederland noemen. De jury waardeerde bij het winnende leerbedrijf met name de unieke samenwerking met het onderwijs, waarbij docenten van het Nova College op de Noordwest Academie de theorielessen verzorgen.

Beste praktijkopleider 2018: Yukio Motohashi (Dudok)
Yukio Motohashi werkt bij Dudok in Rotterdam, Dudok is een erkend leerbedrijf in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. De jury stelde vast dat Yukio uitblinkt in de wijze waarop hij het opleidingsbeleid aanpakt. Ook onder stressvolle omstandigheden weet hij de studenten verder te brengen en verliest hij het persoonlijk contact niet uit het oog.

 

Meld je nu aan! 

Om in aanmerking te komen voor de prijs beste leerbedrijf en beste praktijkopleider moet de kandidaat aan een aantal criteria voldoen.

Criteria 'Beste Leerbedrijf'

Meld een leerbedrijf aan

Criteria 'Beste Praktijkopleider'

Meld een praktijkopleider aan

Erkend leerbedrijf worden? 

Ben je nog geen erkend leerbedrijf in de Horeca en wil je graag studenten op gaan leiden in je leerbedrijf? Vraag dan direct een erkenning aan bij SBB! Om erkend leerbedrijf te worden dient het bedrijf aan een aantal eisen te voldoen. Één van de eisen van SBB is dat je minimaal één gediplomeerd Leermeester in dienst hebt. Wil je graag van jouw medewerker een goede Leermeester maken, schrijf je medewerker dan in bij de Leermeester Cursus van HSN! 

Meer informatie over de Leermeester Cursus

 

Bron: www.s-bb.nl

 
Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje