Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.
De NVWA maakt sinds juli weer meer inspectieresultaten openbaar. Nieuw zijn de categorieën ambacht en retail. Verder is de categorie horeca uitgebreid met de resultaten van inspecties bij jeugdherbergen, vakantiekampen en groepsaccommodaties. Het gaat om inspecties die de NVWA vanaf 1 juli van dit jaar heeft uitgevoerd.
Begin juni kwam de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) met een persbericht dat zij een toename zien van het aantal spoedsluitingen bij voedselbedrijven door ernstige overlast van plaagdieren. Het hele artikel vind je hier. Afgelopen maand publiceerden ze dat er weer meer inspectieresultaten actief openbaar worden gemaakt.
Tijdens een inspectie controleert de NVWA of een ondernemer voldoet aan de wettelijke eisen voor voedselveiligheid. De inspecteur kijkt naar:
De onderneming in kwestie krijgt daarna één van de drie eindoordelen:
De NVWA maakt sinds 2014 inspectieresultaten in de horeca actief openbaar. In de eerste jaren ging het alleen om resultaten van inspecties bij lunchrooms. Dat is later uitgebreid met de bevindingen van alle horeca in de vier grote steden. In 2020 zijn daar de resultaten van inspecties van hotels, restaurants, snackbars en cafetaria’s in heel Nederland bij gekomen.
De NVWA maakt altijd de meest recente inspectiegegevens bij bedrijven binnen horeca, ambacht en retail openbaar op haar website, ongeacht de uitkomst van de inspectie. Bij elke vermelding staat op welke datum die inspectie is geweest. De onderneming krijgt voorafgaand aan de publicatie bericht over het oordeel. De resultaten staan minimaal drie maanden online. Wanneer er in de afgelopen 2 jaar geen inspectie is geweest bij een horecabedrijf, krijgt het de vermelding ‘geen recente gegevens’. Die vermelding krijgen ook bedrijven in de categorieën ambacht en retail als er vanaf 1 juli van dit jaar nog geen inspectie is geweest.
Met de actieve openbaarmaking van inspectieresultaten wil de NVWA bereiken dat consumenten weten hoe het is gesteld met de voedselveiligheid bij bedrijven die eten en drinken aanbieden.
De eerste 100 inspecties voor de nieuwe categorieën zijn inmiddels uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn te vinden op de site met inspectieresultaten.
Zorg dat je horecazaak altijd voldoet aan de hoogste voedselveiligheidsnormen met onze uitgebreide HACCP video training! Deze training is speciaal ontworpen voor professionals in de horeca die willen leren hoe ze voedselveiligheid optimaal kunnen waarborgen. Ontdek essentiële technieken voor (persoonlijke) hygiëne, temperatuurbeheersing, schoonmaak en het voorkomen van voedselbesmetting. Onze interactieve modules zijn praktisch en direct toepasbaar in je dagelijkse werk. Investeer in je team en verbeter de veiligheid en kwaliteit van je dienstverlening.
Schrijf je medewerker(s) vandaag nog in en bescherm je gasten én je reputatie!
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:
info@hsn.nl
Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.