Praktisch Leidinggeven Horeca

2 dagen (10:00-17:00 uur)
6 x per jaar
5 locaties
Leiderschapstest
HSN Certificaat
9,8 (4100+ reviews)
795,- All-in & BTW-vrij

Praktisch Leidinggeven Horeca

Ontwikkel je persoonlijke leiderschapsstijl!

Ben je leidinggevende of Leermeester in de Horeca en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Vind je het lastig om taken te delegeren? Heb je soms moeite om (negatieve) feedback te geven aan medewerkers? Volg nu de 2-daagse cursus Praktisch Leidinggeven en ontwikkel jouw eigen leiderschapsstijl! 

Cursus leidinggeven

In (horeca)bedrijven zie je het vaak: hardwerkende medewerkers waar ondernemers in geloven worden gepromoveerd tot leidinggevende. Een mooi compliment met nieuwe carrière mogelijkheden. Echter brengt deze nieuwe functie ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Naast je eigen werk wordt er nu ook van je verwacht dat je collega's aan gaat sturen en krijg je meer verantwoordelijkheid. Taken die je had moet je 'ineens' loslaten en delegeren. Maar... hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je niet alles op je schouders neemt en altijd het gevoel hebt dat je tijd te kort komt en alles zelf moet doen? In deze 2-daagse cursus Praktisch Leidinggeven, van 10:00 uur tot 17:00 uur, gaan we met je aan de slag om jouw persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen en te verbeteren.  

Cursusonderwerpen

Voor aanvang van de cursus Praktisch Leidinggeven ontvang je digitaal een intakeformulier. Op dit formulier kun je aangeven wat er voor jouw gevoel al goed gaat en aan welke zaken je graag wilt werken (eventueel ook in overleg met je werkgever). Vervolgens stelt de trainer het definitieve programma samen, afgestemd op de jouw individuele wensen en de wensen van jouw cursusgroep. Denk hierbij aan onderwerpen als: 
 

 • Jouw leidinggevende rol binnen de organisatie
 • Omgaan met verantwoordelijkheid 
 • Grenzen kunnen stellen aan gedrag
 • Taken loslaten en kunnen delegeren
 • Medewerkers motiveren en vertrouwen geven
 • Verschillende soorten gesprekken kunnen voeren
 • Ontwikkelen van verschillende gesprekstechnieken
 • Communicatieve vaardigheden
 • Feedback geven en ontvangen
 • Om kunnen gaan met emoties bij conflicten
 • (Meer) zelfvertrouwen krijgen als leidinggevende 
 • Ontwikkelen van verschillende leiderschapsstijlen

Voor wie is de cursus Praktisch Leidinggeven? 

Voor (beginnend) leidinggevenden in organisaties die hun leiderschapsstijl willen verbeteren. Voor leidinggevenden die hun leiderschapskwaliteiten verder willen ontwikkelen, om zo hun functie prettiger, effectiever en efficiënter te vervullen. Deze cursus is ook zeer geschikt voor Leermeesters die leerlingen begeleiden en zich verder willen ontwikkelen. 

Certificaat Praktisch Leidinggeven

Heb je beide trainingsdagen gevolgd en heb je de huiswerkopdrachten tussen de lesdagen gemaakt, dan ontvang je aan het einde van de tweede lesdag het HSN Certificaat 'Praktisch Leidinggeven'. Houd rekening met ongeveer 4 uur huiswerk in de twee weken tussen les 1 en les 2 en maak hiervoor tijd vrij in je rooster!

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. 

Kortom...

Wil je je persoonlijke leiderschapsstijl (verder) ontwikkelen en wil je een succesvollere leidinggevende worden? Schrijf je dan nu in voor de cursus Praktisch Leidinggeven! 

Direct inschrijven

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.