Werken in de Horeca

Welke Diploma's staan goed op mijn CV? 

Om je te ontwikkelen in de Horeca en door te groeien zouden wij je een aantal cursussen en Diploma's aanraden, omdat deze je helpen in je ontwikkeling. Daarbij zijn alle Diploma's goed voor je CV! Onderstaand vind je een overzicht van Diploma's die voor jou waardevol kunnen zijn! 

SVH Diploma Sociale Hygiëne

In de eerste plaats adviseren we je om het SVH Diploma Sociale Hygiëne te behalen. Met dit Diploma kun je als leidinggevende op de Drank- en Horecavergunning vermeld worden. Ook als je geen leidinggevende functie (officieel) hebt, mag je met dit Diploma zelfstandig alcohol schenken en alleen het bedrijf sluiten. Veel horecabedrijven zien het als een meerwaarde wanneer je bij hen gaat solliciteren dat je al in het bezit bent van het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Daarnaast kun je het SVH Diploma ook gebruiken wanneer je in de toekomst je eigen horecabedrijf wilt gaan starten. Het SVH Diploma Sociale Hygiëne kun je op verschillende manieren behalen. Hieronder vind je de top 3 meest verkochte Sociale Hygiëne Cursussen: 

Top 3 Sociale Hygiëne Cursussen

HACCP Certificaat voor de Horeca

Wanneer je in een bedrijf werkzaam bent waar gerechten worden geserveerd, moet er in het bedrijf gewerkt worden volgens de Hygiënecode voor de Horeca. In deze Hygiënecode staan alle basisvoorwaarden en processen beschreven om voedselveilig te werken en daardoor te voorkomen dat gasten ziek worden. Het hebben van kennis over HACCP en voedselveiligheid is dus essentieel wanneer je werkt in de Horeca! Na het volgen van een HACCP Cursus en het behalen van het HACCP Certificaat  voor de kun jij aantonen dat jij over belangrijke kennis beschikt! 

Top 3 HACCP Cursussen

Allergenen Certificaat

Sinds 13 december 2014 moeten alle bedrijven die onverpakte producten verkopen, gasten kunnen informeren over de allergenen die in de gerechten verwerkt zijn. Om dit professioneel te kunnen doen is het belangrijk dat je allergenenkennis hebt! Weet je wat allergenen zijn? Welke 14 allergenen verplicht zijn om te vermelden? Wat het verschil is tussen een voedselallergie en -intolerantie? Wat 'drempelwaarde' inhoudt? Welke informatie je van gasten nodig hebt om de (chef)kok goed te kunnen informeren? En hoe je allergeneninformatie samenstelt? Dit leer je allemaal tijdens een Allergenen Cursus!  

Top 3 Allergenen Cursussen

SVH Diploma Leermeester

Werk je al enige tijd in de Horeca en beschik je over (veel) horeca vakkennis? Wil je graag jouw kennis overdragen aan anderen? Dan zou je leerlingen (of nieuwe medewerkers) kunnen gaan begeleiden! Om MBO-leerlingen te mogen begeleiden in een organisatie dient het bedrijf erkend te worden door SBB. Daarnaast moet er minimaal 1 gediplomeerd Leermeester werkzaam zijn in het bedrijf. Dat zou jij natuurlijk kunnen zijn! Om gediplomeerd Leermeester te worden moet je het Diploma Leermeester behalen. Mocht je ooit besluiten om in een andere organisatie te gaan werken, dan is het hebben van een Diploma Leermeester uiteraard ook een pré bij het solliciteren. Meer informatie over het behalen van je Leermeester Diploma vind je hier. 

Certificaat Praktisch Leidinggeven

Ben je (beginnend) leidinggevende in de Horeca en wil je jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Of ben je (al) Leermeester en wil je graag groeien in je omgang met leerlingen? Volg dan de Cursus Praktisch Leidinggeven in twee dagen en behaal je Certificaat Praktisch Leidinggeven! Tijdens deze cursus gaan we met je aan de slag met verschillende leiderschapsstijlen en verschillende persoonstypen. Wat zijn hun verwachtingen en behoeften? En waardoor kunnen er juist conflicten ontstaan? Daarnaast behandelen we verschillende communicatietechnieken om op een professionele manier (negatieve) feedback te kunnen geven, medewerkers te motiveren en vertrouwen te geven en verschillende gesprekken met medewerkers te kunnen voeren. Krijg meer vertrouwen in je leiderschap en volg de Cursus Praktisch Leidinggeven!  

Bedrijfshulpverlening (BHV) Diploma

Ieder bedrijf dient over voldoende BHV-ers (bedrijfshulpverleners) te beschikken. Een BHV-er is iemand die binnen het bedrijf, naast de dagelijse werkzaamheden, maatregelen kan nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken op het moment dat er iets misgaat in het bedrijf. Ben je in het bezit van een BHV Diploma, dan kan een werkgever je inzetten als BHV-er. Voor iedere werkgever is het dus waardevol als jij BHV-er kunt zijn! Het BHV Diploma kun je behalen door middel van de Basiscursus BHV (2 praktijkdagen) en de Basiscursus Blended Learning (E-learning + 1 praktijkdag).  


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.