Allergenen Schriftelijk

2 huiswerklessen
Eigen tijd en tempo
Thuisstudie
Huiswerkbegeleiding
Allergenen Toets
Allergenen Diploma
185,- All-in & BTW-vrij

Allergenen Schriftelijk

Leer alles over Allergenen met de thuisstudie!

Op zoek naar een thuisstudie waarbij je alles leert over allergenen, de allergenen wetgeving, het verschil tussen een voedselallergie en -intolerantie en hoe je een allergenenbeleid kunt opzetten? Volg dan de thuisstudie Allergenen Schriftelijk of de Allergenen Online Video Training

Allergenen Schriftelijk

De thuisstudie Allergenen Schriftelijk bestaat uit een lesmap met allergeneninformatie, aanvullende achtergrondinformatie over allergenen, twee huiswerklessen en een Allergenen Toets. Elke huiswerkles bestaat uit ongeveer 20 vragen waarvan de antwoorden te vinden zijn in de lesmap. Je bepaalt zelf wanneer je de huiswerklessen maakt en opstuurt naar je persoonlijke huiswerkdocent. Dit kan zowel per post als per mail. Daarnaast heb je uiteraard ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent, dan kan zowel schriftelijk als telefonisch. 

Allergenen Toets

Wanneer je beide huiswerklessen met een voldoende hebt behaald, kun je de Allergenen Toets maken en opsturen (per post of per mail). Deze toets, bestaande uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C,), vind je tevens in het huiswerkpakket. Je huiswerkdocent kijkt de toets na en wanneer je geslaagd bent voor de Allergenen Toets ontvang je het Allergenen Certificaat per post.   

Allergenenwet

Voedselallergie is een toenemend gezondheidsprobleem. Er zijn steeds meer gasten met dieet uitdagingen. Mede daardoor is er sinds 13 december 2014 een Allergenenwet voor de Horeca en andere ambachtelijke bedrijven die onverpakte producten verkopen. In de Allergenenwet staat geschreven dat de consument geïnformeerd moet worden over 14 wettelijke allergenen die bij de bereiding van een product of gerecht gebruikt zijn. Het is dan ook noodzakelijk om een allergenenbeleid te hebben in een bedrijf en er voor te zorgen dat alle medewerkers kennis hebben over allergenen zodat zij gasten goed kunnen informeren. 

Voor wie is de thuisstudie Allergenen Schriftelijk? 

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecagelegenheden en cateringbedrijven. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers van overige organisaties waar voedsel wordt behandeld en bereid zoals: bedrijfskantines, (zorg)instellingen, gemeenschapshuizen en sportkantines. 

Toelatingseisen

Voor deze thuisstudie is geen vooropleiding vereist. 

Huiswerklessen
  • Huiswerkles 1: Verschil voedselallergie en -intolerantie, 14 wettelijk verplichte allergenen, symptomen, in welke producten zitten allergenen
  • Huiswerkles 2: Allergenenwet, allergenenbeleid opzetten, allergeneninformatie communiceren naar gasten, kruisbesmetting voorkomen, controle NVWA
Kortom...

Wil je alles leren over allergenen, een allergenenbeleid op kunnen zetten en gasten goed kunnen informeren over allergenen? Schrijf je dan nu in voor de thuisstudie Allergenen Schriftelijk! 

Direct inschrijven

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.