HACCP Certificaat en HACCP Certificering

Op internet circuleren verschillende nieuwsberichten dat het HACCP Certificaat sinds 1 januari 2021 is vervallen. Inmiddels ontvangen wij op regelmatige basis van cursisten de vraag of het HACCP Certificaat, die je ontvangt na het succesvol afleggen van de HACCP toets aan het einde van een HACCP cursus, ook (dus) niet meer geldig is? 

Het korte antwoord hierop is: Nee, je HSN HACCP Certificaat is en blijft geldig! 

HACCP Certificering voor bedrijven 

HACCP is een methodiek die wordt toegepast voor de beheersing van voedselveiligheid. Als bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie kon je hier een HACCP Certificaat voor krijgen. Omdat er steeds minder bedrijven zijn die kiezen voor deze HACCP Certificering is het moment gekomen dat deze certificaten niet meer worden uitgegeven. Dit huidige HACCP Certificaat (voor deze bedrijven dus) is per 1 januari 2021 vervallen en zal worden vervangen door een ander kwaliteitssysteem (bijvoorbeeld: ISO-Certificering). Dit geldt dus voor organisaties in de voedingsmiddelenindustrie (die eindproducten of grondstoffen produceren/leveren). 

HACCP Certificaten voor personen

In de Horeca (en alle andere organisaties waar je onverpakte producten/gerechten verkoopt, zoals (sport)vereningen, catering en (zorg)instellingen) is het noodzakelijk dat er gewerkt wordt conform de Hygiënecode voor de Horeca en deze code is gebaseerd op het HACCP systeem. Verplicht voor (horeca)bedrijven is om deze wet- en regelgeving te volgen om zo een voedselveilige operatie te garanderen. Onderdeel daarvan is dat personeel getraind is in het eigen werkgebied. Het HACCP Certificaat dat bij HSN wordt behaald door middel van het volgen van een HACCP Cursus (online, klassikaal of schriftelijk) is het bewijs dat deze noodzakelijke training is gevolgd. Dit is dus een certificaat voor een persoon en niet voor een bedrijf. Dit (persoonlijke) HACCP Certificaat is en blijft dus gewoon geldig! 

 

 

 


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.