sociale hygiene

Sociale Hygiene Cursus

SVH Spoedcursus Sociale Hygiene

Sociale hygiene cursus boek

De Cursus Sociale Hygiene bereidt je intensief voor op het officiele SVH examen dat aansluitend op de cursus wordt afgenomen door SVH. Door onze opleidingsmethode behalen wij het hoogste slagingspercentage van Nederland van alle grote landelijke Horeca Opleiders. 

Wanneer je alcohol schenkt dien je aan de Drank- en Horecawet te voldoen. Volgens de Drank- en Horecawet moet er altijd minimaal 1 medewerker aanwezig zijn met het SVH Diploma Sociale Hygiene. Zorg er daarom bij ruime openingstijden voor dat je meerdere medewerkers hebt die aan deze eis voldoen. Met de Cursus Sociale Hygiene met SVH examen kom je snel in het bezit van het verplichte SVH Diploma.
 

Wat betekent Sociale Hygiene?

Sociale Hygiene betekent dat je rekening houdt met een ander en op een respectvolle manier omgaat met zijn/haar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Meer informatie over het begrip Sociale Hygiene en de eisen die vanuit de wet gesteld worden vind je op de pagina 'Wat is Sociale Hygiëne?'

Doel cursus Sociale Hygiene 

In slechts 1 dag of 2 avonden bereidt de Spoedcursus je intensief voor op het officiele SVH examen dat aansluitend op de cursus wordt afgenomen door SVH. Je leert om te gaan met probleemsituaties in de praktijk. Ook weet je welke verantwoordelijkheden je hebt en leer je hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega's en gasten kunt garanderen.

Inclusief SVH examen

Wanneer je kiest voor een mondelinge dag- of avondcursus Sociale Hygiene, doe je aansluitend het SVH examen op dezelfde locatie en met je eigen cursusgroep. Het Sociale Hygiene examen is schriftelijk en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. HSN meldt je aan voor het SVH examen bij SVH-examens. Het SVH examengeld is bij de cursuskosten inbegrepen!

Schriftelijke cursus of Zelfstudie Sociale Hygiëne

Heb je geen tijd om naar de mondelinge Cursus Sociale Hygiëne te komen, dan kun je ook kiezen voor de Schriftelijke cursus Sociale Hygiëne met huiswerkbegeleiding of de Zelfstudie Sociale Hygiëne zonder huiswerkbegeleiding. Beide thuiscursussen zijn met en zonder SVH examen te bestellen. Cursisten met het SVH examen kunnen kiezen uit een van de 82 examenplaatsen. Cursisten zonder het SVH examen zijn zelf verantwoordelijk voor aanmelding voor het SVH examen bij SVH-examens.
 

Voor wie?

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecabedrijven en slijterijen. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, bij verenigingen, instellingen of buurthuizen.
 

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding vereist.
 

Gratis

 • Onbeperkt toegang tot de online proefexamens t.w.v. € 75,- (bij alle cursussen Sociale Hygiëne met een SVH examen)
 • Alcoholstickers (bij alle mondelinge cursussen Sociale Hygiëne)
   

Cursusonderwerpen

 • de Drank- en Horecawet
 • huisregels opstellen en handhaven
 • alcohol-, drugs- en gokbeleid
 • de horecamarkt, bedrijfs- en gastvrijheidsformule
 • omgaan met seksuele intimidatie, agressie en geweld
 • veiligheid in het bedrijf
   

InCompany Cursus Sociale Hygiene

De Cursus Sociale Hygiene kan ook in het eigen bedrijf georganiseerd worden, wat al vanaf 10 personen interessant is. Kijk voor meer informatie op de pagina InCompany Cursus Sociale Hygiëne.

Deel deze informatie met je familie, vrienden, collega('s) of medewerker(s):