Sociale Hygiene Cursus met SVH examen in 1 dag

Sociale Hygiene Cursus

Behaal snel je Sociale Hygiene Diploma!

Sociale Hygiene SVH Diploma

Op zoek naar een mogelijkheid om snel je SVH Diploma te behalen bij jou in de buurt? De Cursus Sociale Hygiene bereidt je intensief voor op het officiele SVH examen dat aansluitend op de cursus wordt afgenomen door SVH. Door onze opleidingsmethode behalen wij het hoogste slagingspercentage van Nederland van alle grote landelijke Horeca Opleiders. 

Wat betekent Sociale Hygiene?

Wanneer je alcohol schenkt dien je aan de Drank- en Horecawet te voldoen. Volgens de Drank- en Horecawet moet er altijd minimaal 1 medewerker aanwezig zijn met het SVH Diploma Sociale Hygiene. Zorg er daarom bij ruime openingstijden voor dat je meerdere medewerkers hebt die aan deze eis voldoen. Met de Cursus Sociale Hygiene met SVH examen kom je snel in het bezit van het verplichte SVH Diploma.

Sociale Hygiene betekent dat je rekening houdt met een ander en op een respectvolle manier omgaat met zijn/haar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Meer informatie over het begrip Sociale Hygiene en de eisen die vanuit de wet gesteld worden vind je op de pagina 'Wat is Sociale Hygiëne?'

Spoedcursus Sociale Hygiene 

In slechts 1 dag bereidt de Spoedcursus je intensief voor op het officiele SVH examen dat aansluitend op de cursus wordt afgenomen door SVH. Je leert om te gaan met probleemsituaties in de praktijk. Ook weet je welke verantwoordelijkheden je hebt en leer je hoe je de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega's en gasten kunt garanderen.

Inclusief SVH examen

Wanneer je kiest voor een mondelinge dag- of avondcursus Sociale Hygiene, doe je aansluitend het SVH examen op dezelfde locatie en met je eigen cursusgroep. Het Sociale Hygiene examen is schriftelijk en bestaat uit 40 meerkeuzevragen (A,B,C). Wanneer je minimaal 29 vragen goed beantwoord, ben je geslaagd voor het examen. 
HSN meldt je aan voor het SVH examen bij SVH-examens. Het SVH examengeld is bij de cursuskosten inbegrepen!

Schriftelijke cursus of Zelfstudie Sociale Hygiëne

Heb je geen tijd om naar de mondelinge Cursus Sociale Hygiëne te komen, dan kun je ook kiezen voor de Schriftelijke cursus Sociale Hygiëne met huiswerkbegeleiding of de Zelfstudie Sociale Hygiëne zonder huiswerkbegeleiding. Beide thuiscursussen zijn met en zonder SVH examen te bestellen. Cursisten met het SVH examen kunnen kiezen uit een van de 82 examenplaatsen. Cursisten zonder het SVH examen zijn zelf verantwoordelijk voor aanmelding voor het SVH examen bij SVH-examens.
 

Online Examentraining Sociale Hygiëne

Wens je alleen het SVH examen Sociale Hygiëne af te leggen, maar wil je wel een goede voorbereiding op het examen? Kies dan voor de Online Examentraining Sociale Hygiëne! Met deze online SVH training krijg je tot je examendatum onbeperkt online toegang tot onze proefexamendatabase met meer dan 450 vragen. Je kunt bij aanmelding zelf aangeven waar en wanneer je het SVH examen wenst af te leggen en of je ook het officiële SVH cursusboek Sociale Hygiëne (1e druk 2017) wenst te ontvangen. Het SVH examen wordt twee keer per maand georganiseerd op 82 locaties van 16.50 uur tot 17.30 uur. 
 

Voor wie?

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecabedrijven en slijterijen. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, bij verenigingen, instellingen of buurthuizen.
 

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding vereist.
 

Gratis

 • Onbeperkt toegang tot de online proefexamens t.w.v. € 75,- (bij alle cursussen Sociale Hygiëne met een SVH examen)
 • Alcoholstickers (bij alle mondelinge cursussen Sociale Hygiëne)

Cursusonderwerpen

 • de Drank- en Horecawet
 • huisregels opstellen en handhaven
 • alcohol-, drugs- en gokbeleid
 • de horecamarkt, bedrijfs- en gastvrijheidsformule
 • omgaan met seksuele intimidatie, agressie en geweld
 • veiligheid in het bedrijf
   

InCompany Cursus Sociale Hygiene

Wanneer er in de organisatie meerdere leidinggevenden, medewerkers en/of vrijwilligers het SVH Diploma Sociale Hygiene moeten behalen, kan de Cursus Sociale Hygiene ook op locatie georganiseerd worden. Het op locatie organiseren bied je onder andere de volgende voordelen: 

 1. je bepaalt zelf waar en wanneer de cursus en het examen plaatsvindt. Wij zorgen voor de verdere organisatie,
 2. medewerkers worden tegelijkertijd opgeleid wat een vorm van teambuilding creërt,
 3. wij hanteren aantrekkelijke tarieven voor het Incompany organiseren. Hoe groter de groep, hoe lager de kosten.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk voor meer informatie op de pagina InCompany Cursus Sociale Hygiëne of vraag vrijblijvend een offerte aan via het InCompany Aanvraagformulier Sociale Hygiëne.

Deel deze informatie met je familie, vrienden, collega('s) of medewerker(s):