SafeFoodies: Veilig uiteten voor iedereen!

Omdat een nootje Stef z'n leven kan kosten, bedacht hij de app SafeFoodies. SafeFoodies is een Restaurant Reserverings App waar uitsluitend restaurants op vermeld worden die mensen met een allergie willen omarmen.

Zeven keer ging het fout: Stef Meijns (24) kreeg in een restaurant een allergische reactie. En dat terwijl hij nog wel zo goed had doorgegeven dat hij een ernstige notenallergie heeft. "De laatste keer dacht ik echt: dit is het, dit is het einde."

Omdat een nootje Stef z'n leven kan kosten, besloot hij een app te ontwikkelen zodat mensen met een voedselallergie veiliger en meer ontspannen uit eten kunnen.

Restaurant Reserverings App

Inmiddels is de app drie maanden online en staan er vijftien restaurants in. Stef is in gesprek met nog meer restaurants. "Ik ga bij alle restaurants langs om te zien of ze geschikt zijn. Inmiddels doe ik er drie per dag aan."

Via de app kun je reserveren bij een restaurant. "Een dag van tevoren, zodat ze zich kunnen voorbereiden op je komst." Je geeft door wat je allergie is en of er andere bijzonderheden zijn. Als je de dag erna bij het restaurant komt, word je ontvangen door een gastheer of gastvrouw die extra goed rekening houdt met je allergie.

In de keuken is een vaste chef aangewezen die het eten van de gast met de allergie speciaal los bereidt van het eten van de andere gasten. Om zo kruisbesmetting te voorkomen. "Dat is een belangrijk onderdeel, want ik ben zelfs allergisch voor sporen van noten. Als een brood gesneden wordt op een plank waar ook noten op gelegen hebben, dan merk ik dat al."

Voordelen kwaliteitskeurmerk 'SafeFoodies'

SafeFoodies brengt mensen met een allergie en restaurants samen. Als 'SafeFoodies' restaurant profiteer je van o.a. de volgende voordelen: 
 

  • Trouwe gasten
  • Weet precies wanneer er een gast komt met een voedselallergie
  • Laat (alle) gasten zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt
  • Onderscheid je van andere restaurants
  • Verhoog je omzet

Restaurant aanmelden

Is in jouw restaurant allergenenmanagment en voedselveiligheid net zo belangrijk als de culinaire prestatie en wil je je graag onderscheiden? Meld je dan aan als 'Safe Foodies restaurant'! 

Aanmelden

Interview Stef Meijns

In Nederland hebben ongeveer een half miljoen mensen een voedselallergie. Voor de meesten betekent een allergische reactie vooral ongemak. Maar ongeveer 4 procent belandt bij een allergische reactie op de spoedeisende hulp. De notenallergie van Stef is zo hevig dat hij er een anafylactische shock van kan krijgen. Zijn tong en keel zwellen op, hij krijgt moeite met ademhalen en kan zelfs overlijden als hij niet op tijd behandeld wordt.

De meest voorkomende allergenen zijn pinda's en noten. Maar ook: glutenbevattende granen, ei en vis, soja, melk, schaal- en weekdieren. Ook krijgen mensen allergische reacties van bijvoorbeeld selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. Voor veel mensen zijn sporen van deze allergenen al genoeg om een allergische reactie te krijgen.

Download de SafeFoodies App
 

Bronnen: 
www.nos.nl
www.safefoodies.com

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje