Wat zijn de regels voor buiten roken?

We zijn inmiddels gewend om niet te roken binnen bij een horecabedrijf. Maar wat zijn de regels voor roken op een terras? En voor roken tijdens een buitenevenement of -festival? Lees hier de antwoorden.

Mogen gasten roken op een (overdekt) (buiten)terras?

In de open lucht mag worden gerookt. Daartoe wordt ook gerekend een terras dat minimaal aan 1 zijde volledig is geopend. Dit kan een zijkant zijn (mits deze niet aan het eventuele naastgelegen terras van de buurman grenst), maar uiteraard mag er ook gerookt worden op een terras als dit van boven helemaal open is. Het terras mag overigens geen rookoverlast binnen in de horecagelegenheid geven. Een vaste aanbouw, zoals een serre, kan niet worden aangemerkt als terras.
Uitzondering: Roken op een terras in een overdekt winkelcentrum mag niet. In het winkelcentrum geldt een rookverbod waardoor ook niet op terrassen in dat winkelcentrum mag worden gerookt.

Welk gedeelte van het terras moet open zijn om het roken daar toe te kunnen staan?

Het roken op een buitenterras blijft mogelijk, ook onder een luifel of parasolvormige constructie, zolang het terras maar minimaal aan 1 zijde (bovenkant of zijkant) volledig geopend is. Dit is niet in een percentage uit te drukken. De geopende zijde mag daarbij niet direct grenzen aan het naastgelegen terras. Verder mag het roken op het terras geen rookoverlast veroorzaken in de horeca-inrichting. Een vaste aanbouw, zoals een serre, kan niet worden aangemerkt als terras.

Mag ik een tent plaatsen op mijn terras dat dient als rookruimte?

Ja, je mag buiten, op een deel van het terras, een tent plaatsen om rokers een rookplaats buiten te bieden. Deze tent moet dan aan alle vereisten van de rookruimte voldoen.

 

Wat zijn de regels omtrent roken op evenementen?

Of er gerookt mag worden op een evenement is afhankelijk van de tent en de functie daarvan. Je dient rekening te houden met het volgende:

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Stuur je vraag naar onze klantenservice!

Bron: nvwa.nl

 

Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.