Tips voor een duurzame foodservice

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat consumenten steeds meer waarde hechten aan gezondere, lokale producten met een verhaal. Daarnaast is het wereldwijde probleem van voedselverspilling hot topic en heb je maar beter een antwoord klaar voor jouw gasten.

30% van onze voetafdruk wordt bepaald door wat we eten. Door de stijgende aandacht voor dit onderwerp, begint ook de consument dit steeds meer te beseffen. Dit zal de evolutie naar een duurzame en gezonde menukaart alleen maar versnellen. Speel hierop in, voor het te laat is! Wij geven je alvast enkele tips voor een meer duurzame foodservice. En met duurzaam bedoelen we: goed voor de consument, goed voor het milieu én goed voor de boer. 

Goed voor de consument - Gezonde voeding

Ook als horecaondernemer of cateraar draag je een verantwoordelijkheid om gasten gezond te laten eten. Althans, gasten zouden de keuze moeten hebben om gezonde alternatieven te bestellen, indien zij dat wensen. Hier zijn enkele tips om jouw menukaart een healthy twist te geven:

Goed voor het milieu - Duurzame voeding

Goed voor het milieu - Zeg - 'Nee' tegen verspilling

Goed voor de boer - Weet wat je serveert

De directe relatie tussen foodservice en de producent/boer is een belangrijke duurzaamheidstrend. De gast wil alsmaar meer informatie over de herkomst van ingrediënten en producten. Als horecabedrijf of cateraar kan je dus maar beter weten wat je serveert.

Hopelijk kun je met bovenstaande tips al een heel eind op weg om jouw menukaart duurzamer te maken.

En als je een stap onderneemt, toon het ook aan je gasten. Ze zullen dit waarderen én doorvertellen. Voor je het weet heb je ook een positief, duurzaam imago en trek je nieuwe gasten aan. 

HACCP Video Training

Leer alles over voedselveiligheid op een snelle en leuke manier! Volg nu de HACCP Video Training! 


Meer infomatie HACCP Video Training

Bron: Wonkyfood
Foto: K-eet Zinnenprikkelend

Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje