Praktisch Leidinggeven Horeca

Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven in de Horeca

In horecabedrijven zie je het vaak; hardwerkende medewerkers waar ondernemers in geloven worden gepromoveerd tot leidinggevende. Een mooi compliment met nieuwe carrière mogelijkheden. Echter brengt deze nieuwe functie ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Naast je eigen werk wordt er nu ook van je verwacht dat je je collega's aan gaat sturen en krijg je meer verantwoordelijkheid. Wil jij een goede en professionele start maken in je (nieuwe) functie als leidinggevende, dan is deze tweedaagse training 'Praktisch Leidinggeven op de Werkvloer' geschikt voor jou! 

Doel Training Praktisch Leidinggeven

De Training 'Praktisch Leidinggeven op de Werkvloer' is speciaal ontwikkeld voor medewerkers op de werkvloer die zijn doorgegroeid naar (beginnend) leidinggevende. Tijdens de training ontwikkelen de deelnemers hun persoonlijke leiderschapsstijl en leren ze praktische vaardigheden op het gebied van communiceren, organiseren, delegeren en het motiveren van medewerkers. 

Inclusief HSN Certificaat 'Praktisch Leidinggeven'

Na deelname aan de beide trainingsdagen ontvangen de deelnemers het HSN Certificaat 'Praktisch Leidinggeven op de Werkvloer'. 

Voor wie? 

Je geeft al leiding en wilt je graag verder ontwikkelen. Misschien heb je de ambitie om leiding te gaan geven of ben je net gevraagd om het team aan te sturen door je werkgever. Voor (beginnend) leidinggevenden die hun capaciteiten willen vergroten om zo hun functie prettiger, effectiever en efficiënter te vervullen. Ook is deze training een goede aanvulling op het Leermeesterschap. Heb je het SVH Leermeester Diploma al, volg de Training Praktisch Leidinggeven dan om je verder te ontwikkelen als Leermeester. 

Cursusonderwerpen

  • van medewerker naar leidinggevende
  • ontwikkelen van leidinggevende capaciteiten
  • omgaan met verantwoordelijkheid als leidinggevende
  • doelgericht en helder communiceren
  • aanspreken op gedrag en corrigeren van medewerkers
  • medewerkers motiveren en vertrouwen geven
  • gesprekken voeren en gesprekstechnieken ontwikkelen
  • feedback geven en ontvangen
  • omgaan met emoties bij conflicten

Cursusduur

De Training Praktisch Leidinggeven bestaat uit 2 trainingsdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tussen deze twee dagen maak je een aantal huiswerkopdrachten. Deze opdrachten nemen ongeveer 4 uur in beslag. 

Deel deze informatie met je familie, vrienden, collega('s) of medewerker(s):