Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.
HACCP is de afkorting van:
H azard
A nalysis
C ritical
C ontrol
P oints
Het is een voedselveiligheidssysteem. Het betekent dat een organisatie die voedsel bereidt, bewerkt en/of (onverpakt) verkoopt nagaat (Analysis) welke onderdelen in het productie- of bereidingsproces van voedsel bedreigingen (Hazard) voor de gezondheid tot gevolg kunnen hebben. De onderdelen waar risico's (Critical Control Points) kunnen ontstaan houdt de organisatie vervolgens nauwkeurig in de gaten. Een HACCP-plan is een gestructureerde methode om alle relevante gevaren tijdens het proces van bereiding van voedsel te elimineren, te voorkomen of tot een aanvaardbaar niveau te reduceren. HACCP omvat 7 basisprincipes die zijn beschreven in de Codex Alimentarius van de World Health Organization (WHO).
Wil je alles leren over HACCP, hygiëne en voedselveiligheid? Volg dan de HACCP Online videotraining!
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:
info@hsn.nl
Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.