Wat kan ik verwachten van de Leermeester Cursus?

Wanneer we je inschrijving ontvangen voor 17:00 uur, wordt deze op werkdagen direct verwerkt. Per post en per mail ontvang je een uitnodiging voor deelname aan de cursus. Twee weken voor aanvang ontvang je per mail de digitale SVH Leermeester Syllabus en de SVH exameninformatie. Op de eerste lesdag ontvang je deze lesmaterialen in een HSN map van de trainer.

SVH Leermeester lesdag 1: 

Tijdens de eerste lesdag, van 09:00 uur tot 17:00 uur, krijg je alle informatie van de trainer over wat er van je verwacht wordt tijdens het SVH examen Leermeester en gaan we direct praktijkgericht met je aan de slag. Aan het einde van de 1e lesdag ontvang je digitaal het huiswerk van de trainer inclusief allerlei voorbeelden om het examenonderdeel portfolio goed te kunnen maken. Tussen les 1 en les 2 heb je tevens de mogelijkheid om je portfolio ter controle naar de trainer te sturen en ontvang je per email feedback.

Leermeester Cursus lesdag 2: 

De tweede lesdag, van 09:00 uur tot 17:00 uur, staat in het teken van de theoretische basis van het Leermeesterschap (tevens als voorbereiding op het theorie examen Leermeester) en het praktijkexamen 'Coachen & Begeleiden'. Het onderwerp voor het praktijkexamen bepaal je zelf, dus je kunt iets kiezen wat bij jou(w vakgebied) en jouw niveau past. Werk je in de keuken dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor 'het ciseleren van....', 'het julienne snijden van....' of het 'brunoise snijden van...'. Werk je in de bediening denk dan aan onderwerpen als 'het vouwen van een servet', 'het indekken van een tafel', 'het aannemen van een telefonische reservering' of 'het openen van een fles wijn'. Werk je als front-office manager/medewerker dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor 'gasten welkom heten', 'het verwerken van een reservering' of 'afhandelen van een klacht van een gast'. Naast al deze onderwerpen stimuleren wij onze cursisten om iets te doen wat echt bij hen past en hebben we door de jaren heen ook al andere onderwerpen gezien als 'het hooghouden van een voetbal', 'gitaar spelen' en 'salsa dansen'. Leermeesterschap is dan ook een vak naast je vak(kennis) en het gaat erom dat je kunt aantonen dat je op een professionele manier kunt coachen en begeleiden. Het praktijkexamen gaan we uitgebreid met je oefenen op de 2e lesdag zodat goed voorbereid bent op dit examenonderdeel én je in de praktijk een goede Leermeester zult zijn!

Lesdag 3 inclusief SVH Leermeester examen:

De 3e lesdag, van 09:00 uur tot 12:00 uur, staat geheel in het teken van (de voorbereiding op) het SVH examen Leermeester wat, vanaf 12:30 uur, aansluitend op de cursus plaats zal vinden. De laatste theorie wordt met je doorgenomen en het praktijkonderdeel 'Coachen & Begeleiden' wordt nogmaals geoefend. Tijdens deze ochtend zorgen wij er voor dat je vol vertrouwen 's middags het examen in gaat en je slaagt voor het SVH Leermeester examen! 

Huiswerk Leermeester Cursus

Het huiswerk tijdens de Leermeester Cursus bestaat uit het schrijven van een portfolio (voor het examenonderdeel portfolio), het in de praktijk (in het bedrijf) oefenen van het examenonderdeel 'Coachen & Begeleiden' en het leren van de SVH Leermeester Syllabus voor het examenonderdeel theorie. Houd rekening met ongeveer 10 tot 15 uur huiswerk tussen de lessen en maak hiervoor tijd vrij in je rooster!  

 


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.