Waaruit bestaat het SVH Leermeester examen?

Aan het einde van de SVH Leermeester Cursus, aansluitend op de 3e lesdag van de cursus, vindt het Leermeester examen plaats. Het SVH examen Leermeester bestaat uit 3 onderdelen: 
 

Wat kun je verwachten van het examen Leermeester?

Het examen Leermeester start, aansluitend op de derde lesdag, om 12:30 uur. HSN heeft je bij je aanmelding al ingeschreven voor het examen. De SVH exameninstantie, bestaande uit (meestal) twee SVH examinatoren, is vanaf 12:00 uur aanwezig op de cursuslocatie. Bij de start van het examen legitimeer je je eerst bij de SVH examinatoren. Daarbij is het dus belangrijk dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt, anders kun je geen examen doen!

Portfolio Leermeester

Het portfolio maak je tussen les 1 en les 2 en verstuur je per mail naar portfolio@svh.nl voor de start van de 3e lesdag met examen. Je hoeft het portfolio op de examendag dus niet meer in te leveren. 

Leermeester Coachen & Begeleiden

Het praktijk examen 'Coachen & Begeleiden' start nadat alle cursisten gelegitimeerd zijn. Het examenonderdeel 'Coachen & Begeleiden' heb je tijdens de lessen en in de praktijk al een aantal keer geoefend, in voorbereiding op je examen. Tijdens dit praktijk examen moet je de SVH examinator ervan overtuigen dat jij na het behalen van je SVH Diploma een goede Leermeester zult zijn! Tijdens dit examen ga je daarvoor een leerling (tijdens het examen is dit een van je medecursisten uit de groep) een nieuwe vaardigheid aanleren. Deze aan te leren vaardigheid mag je zelf bepalen. Hierbij kun je denken aan 'het ciseleren van een komkommer', 'het openen van een fles wijn' of 'het aannemen van een telefonische reservering'. Hoe je deze vaardigheid succesvol kunt overdragen, leer je van je Leermeester trainer tijdens de les! 

Theorie examen Leermeester

Wanneer jij en al je mede-cursisten het praktijk examen 'Coachen & Begeleiden' hebben afgelegd, vindt het SVH theorie examen Leermeester plaats. Dit theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C) waarvoor je 40 minuten de tijd krijgt. Tijdens de cursus ontvang je van je Leermeester Trainer inlogcodes voor de HSN Leermeester proefexamens waardoor je jezelf goed kunt voorbereiden op dit examenonderdeel. Je bent geslaagd voor het theorie examen als je minimaal 22 van de 30 vragen goed hebt beantwoord.   

Ben je voor alle examenonderdelen geslaagd, dan ontvang je het SVH Leermeester Diploma! 


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.