Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.
Wil je graag toegang tot de gehele Sociale Hygiëne videotraining?
Klik hier voor meer informatie
Het woord 'hygiëne' is afkomstig van 'Hygieia', de godin van de gezondheid. Hygiëne in de horeca betekent dat de ondernemer alles in het werk stelt om de gezondheid van zijn gasten en medewerkers te waarborgen. Het woord 'sociaal' heeft betrekking op de samenleving.
De Drank- en Horecawet is op 7 oktober 1964 in werking getreden en sindsdien meerdere malen gewijzigd. Op 1 juli 2021 is de nieuwe Alcoholwet ingegaan. De Ministerie van VWS streeft met de Alcoholwet, in het belang van de volksgezondheid, naar het op een zo verantwoord mogelijke wijze verstrekken van alcoholhoudende drank. De wet stelt regels en doet dit vanuit sociaal-hygienisch en sociaal-economisch oogpunt. Uit deze omschrijving is het begrip sociale hygiene voortgekomen.
Elke organisatie waar alcohol geschonken of verkocht wordt dient in het bezit te zijn van een Drank- en Horecavergunning. Deze vergunning vraag je aan in de gemeente waar de organisatie gevestigd is. De leidinggevenden die op deze vergunning staan dienen, conform de wet, aan de volgende eisen te voldoen:
Leidinggevenden moeten dus aan kunnen tonen dat ze voldoende kennis en inzicht hebben met betrekking tot Sociale Hygiëne. Om dit aan te kunnen tonen dienen zij dan ook het SVH Diploma Sociale Hygiëne te behalen. Met dit Diploma kun je bewijzen dat je over voldoende kennis en inzicht beschikt.
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:
info@hsn.nl
Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.